KARİYER MERKEZİ, TURİZM SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ İSİMLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

KARİYER MERKEZİ, TURİZM SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ İSİMLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

KARİYER MERKEZİ, TURİZM SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ İSİMLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kariyer Merkezi, Nisan ayında gerçekleşecek olan “Turizm Sektöründe Kariyer Fırsatları Etkinliği”ne hazırlanıyor. Bu kapsamda Kariyer Merkezi ev sahipliğinde Nobel Oteli’nde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ve turizm sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde faaliyete geçen Kariyer Merkezi, kurulduğu günden bu yana iş arayanlara rehberlik ederken, öğrencilere de staj fırsatları sunuyor. İstihdama katkı sunacak pek çok projede konunun uzmanlarıyla bir araya gelen Kariyer Merkezi,  yepyeni bir projeyle iş arayanlar ile işverenleri buluşturacak.

Kariyer Merkezi, Nisan ayında gerçekleşecek olan “Turizm Sektöründe Kariyer Fırsatları Etkinliği”ne hazırlanıyor. Bu kapsamda Kariyer Merkezi ev sahipliğinde Nobel Oteli’nde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ve turizm sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi.

Mersin’in turizm açısından çok büyük avantajları olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, “Mersin için çok heyecanlıyım. Turizm ile ilgili mesleklerin yüceltilmesi için neler yapabileceğimize bakmalıyız. Gençlerin turizm sektöründe de ömür boyu çalışılacak işler olduğunu öğrenmeleri lazım. Otel içinde yükselme imkanları da çok. Antalya’da komilikle başlayıp, aynı otelde genel müdür olan arkadaşlar var” dedi.

Kariyer Merkezi, İşgücü Piyasası Kurulu ile daha güçlü

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, toplantıda gerçekleştirdiği sunumda, Nisan ayı ile birlikte turizm sezonunun başladığını, sektörde hem stajyer hem de iş arayanlar yönünden bir fırsat göründüğünü belirtirken, Kariyer Merkezi olarak işgücü piyasasına yön veren kamu ve özel sektör işbirlikleri ile sürecin profesyonel yürümesi için proje yürüttüklerini ifade etti. Özada, kurumlar arası işbirliğini arttırmak amacıyla İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu kurduklarını, birçok projeyi de bu kuruluş içerisindeki sinerjiyle gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Toplantıda gerçekleştirilen sunumların ardından turizm sektör temsilcileri etkinlikle ilgili düşüncelerini ifade ederek, etkinliğin Mersin için bir ilk, Türkiye’de ise rol model olacağını belirtti.