“Karla Deniz Buluştu, Deniz Simidiyle Karda Kaydılar”

“Karla Deniz Buluştu, Deniz Simidiyle Karda Kaydılar”

“Karla Deniz Buluştu, Deniz Simidiyle Karda Kaydılar”

Deniz, kum,  güneş ve kar. Aynı anda bir arada olması zor olan dörtlü Mersin Erdemli ’de,  Kar Şenliği’nde bir araya geldi. Çocuklar deniz kenarında denize girmek yerine bu defa karda simitle kaydı, kardan adam yapıp, sucuk ekmek yediler. Çocuklara karne hediyesi olarak düzenlenen şenlikte çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendi.

Mersin Erdemli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kar Şenliği’nin üçüncüsü, Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda gerçekleştirildi.  Toros Dağları’na giden Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hummalı bir çalışma ile kamyonlara karları yükledi.  Çocuklar için gece mesaisi yapan ekipler, 70 kamyon karı sahildeki meydana getirip çocuklar için kayak pistleri hazırladı.

Kar Şenliği’nin olmazsa olmazı sucuğun pişirim işlemi için ise alanda mangallar kuruldu. Sucuk ekmek ikramından, karsambaca, sıcak çorbadan çaya varıncaya kadar birçok ikram ziyaretçilere ikram edildi.

Genç müzik guruplarının sahne aldığı şenlikte ise çocuklar ve aileler doyasıya eğlendi. Tatilde çocukları karla buluşturduğu için mutlu olduklarını söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çalıştıklarını ifade etti. Deniz ve karın buluşmasına dikkat çeken Başkan Tollu, “Erdemli ’de üçüncüsünü izah ettiğimiz kar şenliğini düzenliyoruz. Binlerce gencimiz tatilde olması dolayısıyla gençlerimizi zaten kar şenliğinde buluşturmamızın gayesi de bu. Gençlerimiz şu anda hem yarıyıl tatillerini en güzel şekilde değerlendirmeleri ve onlara bir tatil hediyesi olarak sunduğumuz kar şenliğinde şu anda sucuk ekmek gençlerimize ikram ederek aynı zamanda karın güzelliğini hep birlikte gençlerimizle birlikte yaşıyoruz. Erdemli’de 30 km yukarıya gittiğimizde şu anda bir metrede kar var aynı zamanda. Tamamı Erdemli sınırları içinde bu güzelliklerin, şu anda denizin, kumun, güneşin yanında bir de Erdemlimizi karla buluşturduk. Özellikle tatilde kara gidemeyen gençlerimiz için karı gençlerimizin ayağına getirdik” diye konuştu.

“Çocuklar için Deniz ve Kar Buluştu”

Kar şenliğinin en mutlusu çocuklardı. Çocuklar kardan adam yapıp kartopu oynadılar. Denize girdikleri simitlerle sahil kenarında bu defa karda kaydılar.  Mutluluğu gözlerinden okunan öğrenci Hasan Eren, “Başkanımız buraya kar getirmiş. Çok mutluyum, bize de karne hediyesi oldu. Çok güzel bir şey yaşasın” diye konuştu.

Doyasıya eğlenen bir diğer çocuk Hilal Yıldız ise “Karda eğleniyoruz, başkan amcaya teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Down sendromlu bir diğer çocuk Teslime Ertürk, “Kar oynadım çok eğlendim “ diye konuştu.

Ablasıyla kar festivaline gelen minik Zeynep Yılmaz ise “Ablam bugün kar festivali var dedi. Beni de götürür müsün dedim. Beraber kar festivaline geldik, çok eğlendik, çok mutlu olduk, çok eğlenceliydi” diye konuştu.

Karın yanı sıra müziğe kendini kaptıran vatandaşlar ise gönüllerince oynadılar.

Memnuniyetini ifade eden Hatice Aslan ise, “Çok güzel bir eğlence oldu sahilde. Çok teşekkür ediyoruz Mükerrem Tollu’ya çocuklar için eğlenceli bir gün ayarladığı için” diye konuştu.

Torunun çok mutlu olduğunu ifade eden Ayşe Ertürk’ün mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Ertürk, ”Çocuklarımız kartopu oynadı, sucuk ekmek yedi, çok mutlu oldu” diye konuştu.

Öte yandan festival çocukların ve  vatandaşların müzikli eğlencesiyle sona erdi.