KRİZ MERKEZİ’NDE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA GIDA VE İLAÇ YARDIMI İÇİN YENİ HAT AÇILDI

KRİZ MERKEZİ’NDE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA GIDA VE İLAÇ YARDIMI İÇİN YENİ HAT AÇILDI

KRİZ MERKEZİ’NDE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA GIDA VE İLAÇ YARDIMI İÇİN YENİ HAT AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde oluşturulan Kriz Merkezi, evden çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü vatandaşlar için gıda ve ilaç yardımı sağlayacak. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara getirilen evden çıkma yasağı üzerine alışveriş ve eczaneden ilaç temini gibi ihtiyaçlarını karşılayamayacak olan yaş almışlar için Kriz Merkezi’nde gıda ve eczane kodlu olmak üzere iki yeni hat açıldı, dezenfeksiyon işlemleri için de yeni bir hat oluşturuldu.

Evden çıkamayan yaş almışlar ve kronik rahatsızlığı olanlar 0324 533 37 21 numaralı Kriz Merkezi’ni arayarak aşhane ve gıda yardımları için 1’i, eczane ilaç işlemleri için 2’yi tuşlayarak destek alabilecek. Dezenfeksiyon işlemleri için ise aynı numaradan 3 tuşlanacak.

Koronavirüs ile etkin ve koordineli mücadele amacıyla Büyükşehir öncülüğünde ilçe belediyeleri ile kurulan Kriz Merkezi, 1 haftada 702 çağrıya yanıt verdi, 1333 alanın dezenfekte edilmesini sağladı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Koronavirüs salgını ile tüm il genelinde, ilçe belediyeleri ile koordineli ve etkin mücadele yürütebilmek adına 16 Mart’ta kurulan Kriz Merkezi, evden çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşların gıda ve ilaç ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçti. Kriz Merkezi’nde gıda ve eczane kodlu olmak üzere iki yeni hat açıldı, dezenfeksiyon işlemleri için de yeni bir hat oluşturuldu.

Gıda için 1’i, eczane için 2’yi tuşlamaları yeterli

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere her gün bir yenisi eklenirken, Büyükşehir Belediyesi de alınan önlemlerde vatandaşların mağdur olmaması için gerekli destekleri anında sağlayarak, yaş almışları ve kronik rahatsızlıkları olanların mağduriyetini en aza indiriyor.

Kriz Merkezi biriminde gıda (yemek yardımı) ve eczane (ilaç yardımı) olarak 2 yeni hat daha oluşturuldu. 65 yaş üstü hastaların ihtiyaçlarını iletmeleri halinde, istedikleri eczaneden, raporlu ilaçları alınıp kendilerine ulaştırılacak veya talep doğrultusunda yemek yardımı yapılacak.

Evden çıkamayan yaş almışlar ve kronik rahatsızlığı olanlar 0324 533 37 21 numaralı Kriz Merkezi’ni arayarak aşhane ve gıda yardımları için 1’i, eczane ilaç işlemleri için 2’yi tuşlayarak destek alabilecek.  Dezenfeksiyon işlemleri için ise aynı numaradan 3’ün tuşlanması yeterli olacak.

Bir haftada 702 çağrı geldi

23 ilaçlama personeli, 8 çağrı karşılama personeli, 3 sorumlu doktor, 1 ilçe koordinasyon ve dokümantasyon sorumlusu, 1 ilaçlama ekip sorumlusu, 1 dezenfeksiyon plan sorumlusu, 2 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı ve 2 şoför ile gece-gündüz çalışan Kriz Merkezi, bir haftalık süre içerisinde 702 çağrı kaydı alarak, gerekli yönlendirmeler ve dezenfeksiyon işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağladı.

Bu çağrılardan 127’sine Büyükşehir Belediyesi, 135’ine ise ilçe belediyeleri aracılığıyla dezenfeksiyon işlemi yapılması için gerekli yönlendirmeler yapıldı.  Kriz Merkezi’nde yalnızca kamu kurum ve kuruluşlarının ilaçlama talepleri karşılanmıyor. Vatandaşların virüs, virüse karşı korunma yöntemleri, dezenfeksiyon ve kişisel temizlikte dikkat etmeleri gereken noktalar konusunda bilgilendirmeler de yapılıyor. Gelen 702 çağrının 340’ı vatandaşların bilgilendirme alma amaçlı yaptığı çağrılardan oluştu. Kriz Merkezi’ne ulaşan vatandaşlar, çağrı karşılama personeli tarafından evlerine veya işyerlerine nasıl dezenfeksiyon işlemi yapmaları ve kişisel temizlikleri ile ilgili nelere dikkat etmeleri gerektiği gibi konularda bilgilendirildi.

Bir hafta içerisinde 2 bin 317 alan dezenfekte edildi

Gelen çağrıların yanı sıra Kriz Merkezi ekibi tarafından hazırlanan plan ve program dahilinde 16 -22 Mart tarihleri arasında 1333 işyeri dezenfekte edildi.

Merkez dışındaki 9 ilçede ise ilçe müdürlükleri koordinasyonunda 21 ekip, toplam 72 personel tarafından 744 litre dezenfektan kullanılarak, 984 kamu kurum ve ortak kullanım noktaları steril hale getirildi. Kriz Merkezi’ne gelen çağrılar ve ilçelerde yapılan çalışmalarla birlikte toplam 2 bin 317 alan dezenfekte edildi.