MER-EK, EKMEKLERİ PAKETLEYEREK ORTAM HAVASI VE ELLE TEMASTAN YALITMAYA BAŞLADI

MER-EK, EKMEKLERİ PAKETLEYEREK ORTAM HAVASI VE ELLE TEMASTAN YALITMAYA BAŞLADI

MER-EK, EKMEKLERİ PAKETLEYEREK ORTAM HAVASI VE ELLE TEMASTAN YALITMAYA BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, yıl boyunca ekmek üretiminde sağladığı hijyeni, aldığı tedbirlerle Koronavirüs salgını nedeniyle üretimden dağıtıma her aşamada artırdı. Fabrikadaki dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra üretilen ekmekleri paketleme çalışmasına başlayan MER-EK, transfer sürecinde ekmekleri ortam havasından ve elle temastan uzak tutuyor. MER-EK, ayrıca 38 noktadaki satış büfesinin de dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Gıda Mühendisi Dilara Aytuttu, ekmek paketleme işlemiyle doğabilecek risklerin önüne geçmeyi amaçladıklarını belirterek, “Aslında ortam havası şu durumda herhangi bir tehdit oluşturmaz ama yine de her türlü önlemi almak ve halkımıza sağlıklı ekmek ulaştırmak için her koşulda çalışıyoruz” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, yıl boyunca vatandaşlara hijyenik koşullarda ekmek üretirken, Koronavirüs salgını nedeniyle tedbirlerini de şu günlerde artırdı. MER-EK, dezenfeksiyon işlemini gerçekleştirdiği fabrikada üretilen ekmekleri paketleme çalışmasına başladı. Böylece ortam havasından etkilenmesi ve elle teması önlenen ekmekler, güvenli bir şekilde vatandaşların sofrasına ulaşıyor.

MER-EK, ekmekleri paketleyip ortam havası ve elle temastan uzak tutuyor

MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, 2019 yılının sonunda bakım, onarım ve yenileme çalışması için ekmek üretimine 1 aylık ara vererek makinelerin ve ortamın hijyenini en üst seviyede tutmak amacıyla detaylı temizlik çalışmaları gerçekleştirmişti. Hijyen koşullarından ödün vermeden ekmek üretimini aralıksız sürdüren MER-EK, Koronavirüs nedeniyle üretimden dağıtıma her aşamadaki tedbirlerini artırdı. Fabrika içerisinde dezenfeksiyon işlemlerini günler öncesinden tamamlayan MER-EK, personellerinin hijyenini de oldukça önemsiyor. Bu kapsamda ekmeklerin vatandaşlara ulaşma sürecini de dikkate alan MER-EK, ekmek kasalarını paketleyerek, ekmekleri ortam havasından ve elle temastan uzak tutarak vatandaşların sofralarına en güvenli şekilde ulaştırıyor.

Vatandaşlar MER-EK’e güvendi, ekmek satışı bu süreçte günlük 70 bine yükseldi

Koronavirüs nedeniyle vatandaşlarda artan hassasiyet, kentteki ekmek satışına da yansıdı. 38 noktada hizmet veren ekmek büfelerinde günlük 50 bin ekmek satışı yapılırken, vatandaşların MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nı tercih etmeleriyle ekmek satışı günlük 70 bine yükseldi. Vatandaşların duydukları güveni aldığı tedbirlerle sürekli kılan MER-EK, 38 ekmek büfesinde de halk sağlığına zarar vermeyecek şekilde dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştiriyor.

“Bu süreçte de ekstra önlemler aldık”

Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda görevli Gıda Mühendisi Dilara Aytuttu, ekmek üretiminden satışına kadar her aşamada hijyeni aralıksız sürdürürken son süreçte tedbiri de artırdıklarını belirterek, “Halk Ekmek Fabrikası olarak zaten her zaman hijyen ve sanitasyon işlemlerimize dikkat ediyorduk. Bu süreçte de ekstra önlemler aldık. Fabrikamıza dezenfeksiyon işlemleri uyguladık. Personel ve ortam hijyenimize ekstra dikkat ediyoruz. Bununla birlikte ekmek paketlememizde de değişiklikler yaptık. Kasalarımızın içerisine tek kullanımlık poşetler geçiriyoruz. Bu şekilde ortam havasından da ekmeğin etkilenmesini önlemiş oluyoruz” dedi.

“Her şey kontrolümüz altında, en sağlıklı şekilde üretimimizi yapıyoruz”

Ekmeklerin paketlenerek ortam havası ve elle temastan yalıtım sağlanmasının şu an için bir tehlike oluşturmasa da oluşabilecek risk durumuna karşı tedbir sağladığını vurgulayan Aytuttu, “Aslında ortam havası şu durumda herhangi bir tehdit oluşturmaz ama yine de her türlü önlemi almak ve halkımıza sağlıklı ekmek ulaştırmak için her koşulda çalışıyoruz. Daha önce ekmeğimize nasıl güveniyorlarsa, bu yaşadığımız zorlu süreçte de güvenebilirler. Her şey kontrolümüz altında, en sağlıklı şekilde üretimimizi yapıyoruz” diye konuştu.