MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 37. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN’I ANDI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 37. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN’I ANDI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 37. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN’I ANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hüznün şairi Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 37. ölüm yıl dönümünde ‘Anma Etkinliği’ düzenledi. Etkinlikte, Büyükşehir’in Şiir Kulübü üyeleri, şair, yazar ve yorumcular, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın en sevilen şiirlerini seslendirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin Sosyal Faaliyet Kulüpleri Projesi kapsamında çalışma yürüten Şiir Kulübü, ünlü şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 37. ölüm yıl dönümü için ‘Anma Etkinliği’ düzenledi. Hüznün şairinin unutulmaz şiirleriyle anıldığı programda, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirlerinden bestelenen eserlerini de Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar sanatçıları seslendirdi.  

Hüznün şairinin şiirleri katılımcıları hüzünlendirdi

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Büyükşehir Belediyesi personeli ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nda etkinlik sorumlusu ve Büyükşehir Şiir Kulübü Başkanı Sonay Arıcı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Temizlik Şube Müdürü, Şiir Kulübü Sorumlusu İbrahim Can sunum yaptı.

Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirleri; Büyükşehir Şiir Kulübü Başkanı Sonay Arıcı, Şiir Kulübü ile Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi Sultan Koç, Şiir Kulübü Sorumlusu İbrahim Can, Şiir Kulübü üyeleri Dilek Yörük ve Yahya Vurucu, MESİAD Yönetim Kurulu üyesi Sait Dervişoğlu, Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi Nuray Öngüç, şair ve yazar Erdal Dalgıç,  özel bir hastanenin Başhekimi, uzman doktor ve yorumcu Murat Mıhçıoğlu, emekli haber spikeri Hakan Erendor, yazar ve eğitmen Nahide Tuna ile şair, yazar ve eğitmen Ali Yedigöz tarafından seslendirildi.

Merhum şairin akrabaları anılarını paylaştı

Şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın ailesini; anne ve babasının yaşamını Hikmet Oğuzcan anlattı. Oğuzcan’ın şiir yazmaya babası sayesinde başladığını belirten Hikmet Oğuzcan, hüznün şairinin şiir anlayışını şiirleriyle anlattı. Mehmet Oğuzcan da Ümit Yaşar Oğuzcan’la olan anılarını anlatırken, kendisinden dinlediği şiirleri okudu. Şair Oğuzcan’ın unutulmaz eserleri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ses ve enstrüman sanatçıları tarafından seslendirildi.

“Ahde vefanın ne kadar önemli olduğunu bu akşam bir kez daha anladım”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 58 yıllık yaşam öyküsünün kendisini hüzünlendirdiğini, aynı zamanda Tarsuslu olmasının övünç kaynağı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Ahde vefanın ne kadar önemli olduğunu bu akşam bir kez daha anladım. Hüzünlü bir akşam geçirdik belki ama ünlü şairimizin gerçekten 58 yıllık bir yaşam öyküsünde ne kadar dramatik günler geçirdiğini ve özellikle 1973 yılında oğlunun intiharıyla daha da acıların içerisine kendini bıraktığını gördük. Tabii Ümit Yaşar Oğuzcan’ın Mersinli, Tarsuslu olması bizler için övünç kaynağı. Özellikle bugün, hem şiir anlamında hem de güftelerin şarkılara dönüştüğü noktalarda değerli şairimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık.”