MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BİR HAYATA DAHA DOKUNDU

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BİR HAYATA DAHA DOKUNDU

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BİR HAYATA DAHA DOKUNDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, evde sağlık ve bakım hizmetleriyle bir hayata daha dokundu. Kalp ve tansiyon rahatsızlıklarının yanı sıra parkinson hastalığı da bulunan 69 yaşındaki Erol Ravan, artık Büyükşehir’e emanet. Tek göz odalı evinde yaşamını yalnız sürdüren Erol Amca’ya belirlenen periyotlarda sağlık hizmetleri, ev temizliği, kişisel bakım hizmeti ve psiko-sosyal destek veriliyor. Bel ve ayaklarında oluşan sinir sıkışması nedeniyle zor ayakta durabilen Erol Ravan’a her gün aşhaneden sıcak yemek ulaştırılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle ekonomik yönden dezavantajlı, özel gereksinimli, yaş almış ve yatalak durumda olan vatandaşların ücretsiz sağlık muayenelerini rutin olarak gerçekleştiriyor. Öncelikli olarak herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan veya sosyal güvencesi olsa bile yoksulluk sınırında olan bakıma muhtaç bireylerin evde tedavisini gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, yardıma muhtaç bir yurttaşın daha kapısını çaldı.

Yenişehir İlçesi’nin Dumlupınar Mahallesi’nde yaşayan 69 yaşındaki Erol Ravan’ın evde sağlık ve bakım isteği üzerine incelemeye giden sosyal hizmet uzmanı Mustafa Karakuş, Ravan’ın kendi öz bakımını gerçekleştiremeyecek durumda olduğunu tespit etti. Kronik rahatsızlıkları olan, bel ve ayaklarındaki sinir sıkışmasından dolayı yürüyemeyen Erol Amca’nın sağlık ve kişisel bakımını artık Büyükşehir ekipleri sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Erol Amca’nın bakımını üstlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde verilen evde sağlık ve bakım hizmetleri kapsamında Büyükşehir, elini ihtiyaç sahibi yurttaşların üzerinden çekmiyor. Yüzde 69 engelli raporuna sahip Erol Ravan, engelli maaşı ile geçinmeye çalışıyor. Kalp ve tansiyonun yanı sıra parkinson hastalığı nedeniyle de hareket kısıtlılığı yaşayan Erol Amca, belinde ve ayağındaki sinir sıkışması yüzünden duvarlara tutunarak yürüyebiliyor.

Sağlık hizmetlerine olduğu kadar kişisel bakım hizmetlerine ve gıda yardımına da ihtiyaç duyan Erol Amca’ya gereken tüm hizmetler sağlanarak, Büyükşehir’in aşhanesinden her gün sıcak yemek ulaştırılıyor. Erol Amca’ya belirli aralıklarla ev temizliği, kişisel bakım, doktor muayenesi ve hemşire hizmetleri sağlanıyor. Ayrıca Ravan’a, psiko-sosyal destek ve fizyoterapi hizmeti de veriliyor.

Erol Amca, artık tek göz odalı evinde yalnız olmayacak

Bir arkadaşının evinde kira ödemeden yaşamını sürdüren Erol Ravan, elektrik, su ve aidatı ödedikten sonra çok az bir parası kaldığını dile getirerek, “Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ederim. Yalnızım, kimsem de yok. Ben engelli maaşı alıyorum. Devletten aldığım 750 TL engelli maaşı. Aldığım maaş yetmiyor” dedi. Erol Amca, Büyükşehir ekiplerinin kendisiyle ilgilenmesinden duyduğu mutluluğu “Allah razı olsun” diyerek ifade ediyor.

“Sosyal belediyecilik ilkesiyle, sosyal yardıma muhtaç olan yaşlı ve engellilerin arkasındayız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan Mustafa Karakuş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ilkesi ile hizmet verdiği evde bakım hizmetlerinde Erol Amcamız’a ulaştık. Kendisinin hizmet sırasına göre sosyal incelemesini yaparak, sosyal yardıma muhtaç olduğunu tespit ettik ve evde sağlık bakım ve destek hizmetlerimizi sunmaya başladık. Tespit etmiş olduğumuz, sosyal yardıma muhtaç olan yaşlı ve engellilerin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarıyla, sosyal belediyecilik ilkesiyle yanlarındayız” diye konuştu.