MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE ÇOCUKLARIN EVLERİNE SÜT ULAŞTIRIYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE ÇOCUKLARIN EVLERİNE SÜT ULAŞTIRIYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE ÇOCUKLARIN EVLERİNE SÜT ULAŞTIRIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs sürecinde okulların tatil olması nedeniyle “Süt Senin Gurur Mersin’in” projesi kapsamındaki okul sütlerini öğrencilerin evlerine ulaştırıyor. Olağan süreçte kentin 3 ilçesinde 35 ilkokula dağıtılan okul sütleri, Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan olağanüstü dönemde de dezavantajlı mahallelerdeki çocukların vücut ve zihinsel gelişimlerine destek oluyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan süt paketleri, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından kentin 3 ilçesindeki 7 mahallede dağıtıldı. Süt dağıtılan mahallelerden biri, Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi oldu. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kentin 3 ilçesinde dezavantajlı mahallerdeki toplam 35 ilkokuldaki öğrencilere “Süt Senin Gurur Mersin’in” projesi kapsamında dağıttığı okul sütleri, Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan zorlu süreçte çocukların evlerine ulaştırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın “Süt Senin Gurur Mersin’in” projesi kapsamındaki okul sütleri, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki personeller tarafından kentin 3 ilçesindeki 7 mahallede yaşayan çocuklara dağıtıldı.

Proje, olağan süreçte 3 ilçede 35 ilkokulda uygulanıyordu

Büyükşehir Belediyesi’nin olağan süreçte dağıttığı okul sütlerine ulaşan öğrenciler, Koronavirüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesi kararının alınması üzerine şu günlerde zamanlarını evlerinde ders çalışarak ve dinlenerek değerlendiriyor. Proje kapsamında Toroslar, Akdeniz ve Tarsus’tan oluşan 3 ilçede dezavantajlı mahallelerdeki 35 ilkokulda haftanın 2 günü toplam 56 bin öğrenciye ulaşan okul sütleri, yaşanan olağanüstü süreçte çocukların evlerine dağıtılıyor.

Koronavirüs sürecinde çocukların sütleri evlerine ulaştırılıyor

Çocukların vücut ve zihin gelişimlerinin desteklenmesinde önemli bir besin kaynağı olan 27’şer adetlik 180 kolide yer alan 5 bin adet civarı süt, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından mahalle muhtarlıklarına teslim edildi.

Sütler, mahalle muhtarları aracılığıyla dağıtıldı

Koronavirüs nedeniyle gerekli tedbirlerini alarak hane kapılarını çalan personeller, sütleri mahalle muhtarları aracılığıyla çocuklara ulaştırdı. Akdeniz İlçesi Şevket Sümer, Çay, Çilek ve Mahmudiye Mahalleleri, Toroslar İlçesi Turgut Türkalp Mahallesi ile Yenişehir İlçesi Deniz ve Kocavilayet Mahalleri’ndeki çocuklara ulaşan Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte de özellikle dezavantajlı mahallelere yöneldi.

Süt dağıtılan mahallelerden birisi Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi’ydi. Paketler halindeki sütler önce mahalle muhtarına teslim edildi. Ardından mahalle muhtarıyla birlikte mahalledeki hanelerin kapısını çalan ve salgın nedeniyle gerekli tedbirleri alan personeller, sütleri çocuklara ulaştırdı.

“Başkanımız Vahap Seçer’e yürüttüğü bu çalışmadan dolayı teşekkür ederiz”

Şevket Sümer Mahalle Muhtarı Abdülbaki Esen, yaşanan zorlu süreçte yapılan çalışmadan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Koronavirüs salgınından dolayı öğrenciler okula gidemediği için sütleri öğrencilere iletilmek üzere muhtarlığa bırakıldı. Buradaki süreçte çocuklarımıza bu sütleri dağıtacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e yürüttüğü bu çalışmadan dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

“Okullar tatil olduğu için evlere getirilip dağıtılıyor”

Şevket Sümer Mahallesi sakinlerinden 4 çocuk babası Abdülbaki Akşin ise çocuklarına okullarında dağıtılan sütlerin bu süreçte evlerine de ulaşmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Çocuklar okula gidiyordu. Bu virüsten dolayı şu an evdeler, okula gidemiyorlar. Okuldayken süt veriliyordu. Şimdi okullar tatil olduğu için evlere getirilip dağıtılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız’a teşekkür ediyoruz, Allah ondan razı olsun” dedi