MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE YENİ BİR HİZMET BAŞLAYACAK: “PİŞİRİM FIRINI”

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE YENİ BİR HİZMET BAŞLAYACAK: “PİŞİRİM FIRINI”

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE YENİ BİR HİZMET BAŞLAYACAK: “PİŞİRİM FIRINI”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların taziye yemeği ihtiyaçlarına destek sunacak yeni bir hizmeti hayata geçiriyor. Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde bünyesine bir pişirim fırını kazandıran Büyükşehir, fırının tadilat çalışmalarına başladı. 45 günde tamamlanması planlanan fırın hizmete başladığında 4 merkez ilçe ile Tarsus’ta taziyelere porsiyonlar halinde lahmacun ulaştırılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde bünyesine kazandırdığı pişirim fırını ile vatandaşlara taziye yemeği hizmeti sunacak. Fen İşleri Dairesi’nin tadilat çalışmalarına başladığı fırının 45 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Pişirim fırınında tadilat çalışmaları başladı

Aşhane’de paylaşım için pişen aşları ‘Mahalle Mutfakları’, ‘Evde Yemek’ ve ‘1 Ekmek 1 Çorba’ gibi hizmetlerle vatandaşların sofralarına ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, cenazesi olan vatandaşlar için ise yeni bir hizmeti hayata geçirecek. Böylece, yakınını kaybetmenin üzüntüsü nedeniyle taziye yemeğiyle ilgilenemeyecek durumdaki cenaze sahiplerinin acısına Büyükşehir ortak olacak. Büyükşehir’in bünyesine kazandırdığı fırında pişecek lahmacunlar porsiyonlar halinde Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir ve Tarsus’taki taziye evleri veya çadırlarına ulaştırılacak.

Ekipler, Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi 77113. Sokak’ta yer alan dükkânın kepengini açarak çalışmalar öncesi gözlemlerini yaptı. ‘Pişirim Fırını Tadilat İşi’ kapsamında odunluktan hamur yoğurma alanına, pişirimden paketleme alanına kadar fırının her noktasını yenilemek için kolları sıvayan ustalar çalışmalara başladı.

“Düşüncemiz cenaze sahiplerine o zor anlarında destek vermek”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, yeni başlatacakları hizmetle ilgili bilgi vererek, “Özellikle ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde cenazesi olan vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla böyle bir proje başlattık. Bu projeyle Mezarlıklar Dairesi’nden vatandaşların bilgileri alınıp aranacak. İsteyen vatandaşlarımıza porsiyonlar halinde lahmacunlar göndereceğiz. Bugün tadilat aşaması başlıyor. Düşüncemiz cenaze sahiplerine o zor anlarında destek vermek” dedi.

“En geç 45 gün içerisinde teslim edilecek”

Fen İşleri Dairesi’nde görevli Kontrol Mühendisi Akın Atar ise tadilat çalışmalarından bahsederek, “Burası eskiden kalma bir fırın. Buranın yenilemesini yapacağız. Seramikleri, fayansları, zemini, içerideki WC’leri, hamur paketleme kısımları, dış cephesi komple yenilenecek. Projelerimiz hazır. En geç 45 gün içerisinde teslim edilecek, ardından da hizmete başlayacak” diye konuştu.