MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN İTFAİYE HAFTASI’NDA ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN İTFAİYE HAFTASI’NDA ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN İTFAİYE HAFTASI’NDA ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası’nda çocuklara özel bir dizi etkinlik düzenledi. K9 köpek gösterisi ile başlayan etkinlikte çocuklara özel yangın ve arama-kurtarma eğitimi verilirken, çocuklar itfaiyeci şapkası ve yangın tüpü yapımını da öğrendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında farklı bir etkinliğe imza attı ve çocuklar için hem eğlendikleri hem de öğrendikleri bir farkındalık çalışması düzenledi. Etkinlikte çocuklar eğitimlerle bilinçlenirken, itfaiyeci şapkası ve yangın tüpü yapımı ile de hem eğlendi hem de öğrendi.

Etkinlik, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Mersin Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli ile K9 köpeklerinin arama-kurtarma gösterisi ile başlayan etkinlikte, çocuklar köpeklerin gösterisini şaşkınlıkla ve heyecanla izledi.

Miniklere yangın ve kurtarma eğitimi

Etkinlikte itfaiye personeli tarafından verilen yangın eğitiminde çocuklara hayati önem taşıyan bilgiler aktarıldı. Personel, çocuklara acil durumlar karşısında ne yapacaklarını ve hangi numarayı aramaları gerektiğini de öğretti. Eğitim, yangın söndürme tatbikatı ile devam etti. Çocuklar bu eğitim sayesinde yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağını da öğrendi.

Arama-kurtarma eğitiminde ise minikler, yangından ve depremden kurtulma yöntemlerini, kurtarma çalışmalarını, itfaiye araç ve gereçlerinin neler olduğunu öğrendi.

Çocuklar, itfaiyeci şapkası ve yangın tüpü yaptı

Verilen eğitimlerin ardından çocuklar, itfaiye personelinin kullandığı bazı ekipmanları yapmayı öğrendi. Uygun malzemelerle itfaiyeci şapkası ve yangın tüpü yapan çocuklar, Mersin Büyükşehir’in etkinliği ile hem eğlendi hem öğrendi hem de farklı bir deneyim yaşadı.