MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN YAŞ ALMIŞ VATANDAŞLARA ‘SAYGI’ ETKİNLİĞİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN YAŞ ALMIŞ VATANDAŞLARA ‘SAYGI’ ETKİNLİĞİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN YAŞ ALMIŞ VATANDAŞLARA ‘SAYGI’ ETKİNLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi, ‘18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’ kapsamında yaş almış yurttaşları kahvaltı etkinliğinde buluşturdu. Yöreden Kafe’de düzenlenen etkinlikte Büyükşehir’in misafirleri hem sosyalleşti hem temiz havanın tadını çıkardı.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, her gün ihtiyaçlarını sordukları büyüklerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bugün onlarla yüz yüze gelmek istedik” dedi. Etkinliğe katılan Emin Can, kendilerine sunulan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti, “Bu çok harika bir sahiplenme, insan gurur duyuyor” sözleriyle ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’ kapsamında Kültür Park’ta yer alan Yöreden Kafe’de 65 yaş üstü vatandaşları ağırladı. Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından düzenlenen kahvaltı etkinliğinde buluşan yaş almış vatandaşlar, üzerinde ‘Yaşlılara Saygı Haftası Kutlu Olsun’ yazılı pastayı kesip şarkı söyledi. Pandemiden dolayı evde bunalan yaş almış vatandaşlar, etkinlik sayesinde hem sosyalleşti hem de temiz havanın tadını çıkardı.

Büyükşehir’in misafirlerinden şarkılı teşekkür

Pandemi tedbirleri kapsamında gerekli önlemlerin alındığı etkinlikte, Covid-19 aşısını yaptırmış 65 yaş üstü 20 vatandaş ağırlandı. Etkinliğin gerçekleştirildiği kafede yaş almış vatandaşların tansiyonları ölçülürken, Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Dr. Feride Gökosmanoğulları, tüm misafirlerle tek tek sohbet ederek sağlıklı yaşam konusunda önerilerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sunduğu hizmetlerden oldukça memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni bir manevi evlat olarak gördüklerini söyledi. Düzenlenen etkinlikte oldukça keyifli vakit geçiren vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne şarkı söyleyerek teşekkür etti.

“Bu çok harika bir sahiplenme, insan gurur duyuyor”

Etkinliğe katılan Emin Can, kendilerine sunulan hizmetlerden ve desteklerden dolayı memnuniyetini ifade ederek, “Daha önce de belediyemizin etkinliğine geldim. Böyle bir sahiplenilmeden dolayı çok gurur duyuyorum, çok mutluyum. Türkiye’nin bütün vilayetlerinin çoğunu bilirim. Ama bu çok harika bir sahiplenme, insan gurur duyuyor. Teşekkür ederim” dedi.

“Onlar bizim kanatsız meleklerimiz”

Başkan Vahap Seçer’in kendilerini düşündüğünü ve bu tarz etkinliklerin sürekli düzenlendiğini söyleyen Aynur Yüksel, “Büyükşehir Belediye Başkanımız gerçekten bizleri düşünüyor. Daha önce de gittiğimiz etkinlikler oldu, güzel etkinlikler yapılıyor. Bizleri düşündüğü için teşekkür ediyoruz Başkanımız’a. Daha önce Tarsus’a gittik, kampa gittik. Hizmetlerden memnunum” dedi. Büyükşehir ekipleri tarafından arandıklarını söyleyen Yüksel, “Ben ‘kanatsız meleklerimiz’ diyorum onlara. Halimizi hatırımızı soruyorlar, bir ihtiyacımız var mı, onu soruyorlar. Bazen özel hediyelerimiz geliyor. Memnunuz” diye konuştu.

“Vahap Bey Mersin’i bir dantel gibi çok ince ve tam işliyor

Hatırlanmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Müzeyyen Çetinkaya, “Çok memnun oldum. Vahap Bey’e başarılar diliyorum. Bizleri düşündüğü için de kendilerine çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önce ilgi, sevgi güzel bir duygu. Bizi birleştirecek olan bu ilgi, bu sevgi. Vahap Bey Mersin’i bir dantel gibi çok ince ve tam işliyor. Tebrik ediyorum kendisini” ifadelerini kullandı.

“Onlar bizim bilgi ve tecrübe kaynaklarımız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila ise düzenlenen etkinlik hakkında şunları söyledi:

“Bugün yaş almış, tecrübeli vatandaşlarımızla birlikteyiz. Bizim Evde Sağlık ve Bakım Birimimize bağlı olarak çalışan Yaşlı Destek Birimimiz var. Bu birimimizde biz her gün onlarla görüşüyoruz. Her sabah onları arayıp ‘Günaydın’ diyoruz. ‘Nasılsınız, İyi misiniz? Bugün bir şeye ihtiyacınız var mı?’ diye soruyoruz onlara. Onlar bizim bilgi ve tecrübe kaynaklarımız. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in onlara özel sevgisi ve ilgisi her zaman var. Bugün onlarla yüz yüze gelmek istedik. Onlar da çok mutlular. Her gün telefonda birlikte oluyoruz ama bizi görmek istiyorlar. Diyorlar ki; ‘Bir gün de sizi görelim.’ Bugün de onları birlikte görmüş olduk.”

Etkinliğin sonunda yaş almış vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan hijyen paketleri dağıtıldı.