MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSU’ İLE GENÇLER HAYALLERİNE BİR ADIM DAHA YAKIN

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSU’ İLE GENÇLER HAYALLERİNE BİR ADIM DAHA YAKIN

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSU’ İLE GENÇLER HAYALLERİNE BİR ADIM DAHA YAKIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından POMEM, PMYO, BESYO, Bekçilik ve MSÜ yerleştirme sınavlarına hazırlanan gençler için ücretsiz fiziki yeterlilik kurs hizmeti başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin hayata geçirdiği ‘Fiziki Yeterlilik Sınavı Hazırlık Kursu’ ile gençler, hayallerine bir adım daha yaklaşıyor. Büyükşehir Belediyesi’nde görevli, alanında uzman antrenörlerin verdiği kurslarda her öğrencinin girmek istediği okulun fiziki yeterlilik parkuru oluşturulurken, öğrenciler profesyonel bir şekilde sınavlarına hazırlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından POMEM, PMYO, BESYO, Bekçilik ve MSÜ yerleştirme sınavlarına hazırlanan gençler için ücretsiz kurs hizmeti başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin hayata geçirdiği ücretsiz ‘Fiziki Yeterlilik Sınavı Hazırlık Kursu’ ile gençler hayallerine bir adım daha yaklaşıyor.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Polis Akademisi, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Bekçilik ve Beden Eğitimi Yüksekokulu (BESYO) gibi okullarda eğitim alarak geleceklerini şekillendirmek isteyen gençler, bu kursa katılarak fiziki yeterlilik sınavlarına hazırlanıyorlar.

Büyükşehir Belediyesi’nde görevli, alanında uzman antrenörlerin verdiği kurslarda, her öğrencinin girmek istediği okulun fiziki yeterlilik parkuru oluşturulurken, öğrenciler profesyonel bir şekilde sınavlarına hazırlanıyor. Öğrenciler Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri’nde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü ısınma, parkur ve kros çalışmaları yapıyor. 12 ay boyunca devam edecek olan bu çalışmaya kayıtlar devam ediyor. Kayıt yaptırmak isteyenlerin, Macit Özcan Spor Tesisleri içinde yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi akademi kayıt birimine 1 adet kimlik fotokopisi, 1 adet fotoğraf ve spor yapmasında sakınca olmadığını belirten sağlık raporu ile bizzat başvurmaları gerekiyor.

“Toplam 100’e yakın katılımcımız var. Kayıtlarımız sürekli devam ediyor”

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Büyükşehir Belediyesi olarak Askeri Okullar, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları, Bekçilik sınavları, Polislik sınavlarına öğrenci hazırlamak için ücretsiz fiziki yeterlilik kursu açtık. Tesislerimizde gerçekleşen bu kurslara, şu ana kadar yaklaşık 100 öğrenci katılmış durumda. Bu çalışma Büyükşehir Belediyesi'nin antrenörlerinin koordinesinde yapılıyor. Amacımız Büyükşehir Belediyesi'nin diğer alanlarında olduğu gibi, fiziki yeterlilik anlamında da gençlerimizi üniversiteye hazırlamak. Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi'nin Üniversiteye Hazırlık Kursları var ve bu da onun bir ayağı. Bunu da bir üniversite hazırlığı gibi düşünelim” dedi.

Gençlerin kurslardan memnun olduklarının vurgusunu yapan Taşkın, “Her okulun farklı fiziki yeterlilik sınavı var. Öğrenciler burada ona göre hazırlanıyor. Yani Polislik farklı şey istiyor, Askeri Okullar farklı şeyler istiyor. Toplam 100’e yakın katılımcımız var. Kayıtlarımız sürekli devam ediyor. Bir kısmı zaten zamanı geldiğinde kurstan ayrılıp sınavlara gidiyor. Onların yerine başkaları geliyor. 12 ay boyunca devam edecek bir çalışma bu. 1 ay önce başlayan kurslarımız devam ediyor. Tamamen ücretsiz bir kurs. Sağlıklı olduklarına dair bir rapor getirmeleri bizim için yeterli ” diye konuştu.

“Öğrencilerimizle bire bir ilgileniyoruz”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda Atletizm Antrenörü olarak görev yapan Nezir Ergin de, “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Spor Dairesi Başkanlığı olarak Polis Akademisi’ne, Polis Meslek Yüksekokulu'na, Spor Akademisi'ne, Milli Savunma Üniversitesi'ne hazırlanmak isteyen, gerek ekonomik durumu iyi olmayan, gerek çalışma imkanı olmayan kadın-erkek tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak bu kursları veriyoruz. Şu anda yaklaşık olarak 100’e yakın kaydımız var. 4 grup şeklinde yapıyoruz çalışmalarımızı. Her gün farklı bir grubumuz geliyor. Grubumuz aşağı yukarı 25'er kişiden oluşuyor. Bire bir ilgileniyoruz öğrencilerimizle, yakından ilgiliyiz. Gerek sınav tarihleri olsun, gerek girecekleri sınavların parkuru olsun hepsi ile birebir ilgileniyoruz. Onları memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençler kurslardan memnun

Öğrencilerden 17 yaşındaki Sevgi Melisa Karahan, “Ben polis olmak istediğim için Polis Meslek Okulu’na hazırlanıyorum. Normal spor salonlarına da girebilirdim ama orada bize sadece vücut çalışmak için fırsat verirler diye düşünüyorum. Burada bir sürü aşamadan geçiyoruz. Parkura, mülakata da burası çok güzel hazırlayabiliyor. Spor salonunda böyle değil, parkura hazırlanamıyoruz. Normal bir spor salonuna gittiğim zaman, normal 1 aylık ücreti 600 lira falan. Burası hem ücretsiz bir şekilde, hem de daha iyi bir şekilde parkura hazırlıyor bizi. Öbür spor salonlarında bize sadece vücudumuzu geliştirmek, kas yapmak için fırsat veriliyor ama burada parkur çalıştırıyorlar. Zaten öğretmenlerimiz de bunları okudukları için, bu sınavdan geçtikleri için, bizi neye hazırlamaları gerektiğini biliyorlar. Bizi parkura ve sınavlara daha doğru hazırlıyorlar” dedi.

Farklı gençlerle birlikte çalışmanın da kendisini motive ettiğini sözlerine ekleyen Karahan, “Şöyle bir koşu alanını tek başıma koştuğumu düşünün, ben tek başıma olsam bırakırım ama burada yanımda bir sürü arkadaşım olduğu için bakıyorum onlar devam ediyor, diyorum ki; ‘ben de devam etmeliyim.’ O yüzden ben de devam ediyorum. Birbirimizi motive ede ede çalışıyoruz” diye konuştu.

“Hayallerimin peşinden koşmak, polis olmak istiyorum”

Polislik Sınavı için hazırlanan gençlerden Sude Kütükçü, “Hayallerimin peşinden koşmak istiyorum. Polis olmak istiyorum. O yüzden buradayım. Hayalim polis olmak. İnşallah da olurum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu kursunu herkese tavsiye ederim. Haftanın 3 günü geliyoruz. Koşu ve antrenmanlar var. Çok memnunum. Polis olmak isteyen arkadaşlarıma tavsiye ederim burayı. Çünkü ücretsiz ve Belediyemize ait bir yer” ifadelerine yer verdi.

“Evde durmaktansa burada spora gelmek benim için daha avantajlı”

BESYO Sınavı’na hazırlanan gençlerden 18 yaşındaki Elif Yağma, okulundaki Beden Eğitimi Öğretmeni ile birlikte araştırma yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin kursuna gelmeye başladığından söz ederek, “Ücretsiz olduğu için, zaten maddi durumu olmayan insanlar genelde gelebiliyor buraya. Dedim ben de geleyim. Zaten bana çok avantajı olacağını düşünüyordum. Sporla da ilgilendiğim için geleyim dedim. Bu kurslar beklentimi çok iyi karşıladı. Aslında zaten dediğim gibi spora da ilgim olduğu için evde durmaktansa burada spora gelmek benim için daha avantajlı. Çünkü zaten spor herkesin, her alanda olması gereken bir ihtiyaç. Zaten gelecekte de BESYO istediğim için, öyle bir hedefim olduğu için çok yararlı bir şey oldu. 3 gün geliyoruz. Aslında daha fazla da olabilir çünkü çok eğlenceli geçiyor ve bizim bünyemiz için de aslında çok önemli. Spor çünkü. Koşu, antrenman, ısınma hareketleri yapıyoruz ve eğlenceli geçiyor. Bize bu avantajı sağladıkları için çok teşekkür ederiz. Bize çok faydası oldu” dedi.

“Başka bir yerden böyle bir eğitimi bulamayız”

Milli Savunma Üniversitesi’nin fiziki yeterlilik sınavlarına hazırlanmak için Büyükşehir Belediyesi’nin kurslarına gelen gençlerden Mustafa Çalışkan, “Hocalarımız eşliğinde burada güzel bir eğitim alıyoruz. O yüzden buradayız şu anda. Başka bir yerden böyle bir eğitimi bulamayız diye düşünüyorum. Hocalarımız da profesyonel oldukları için, her şeyi en ince ayrıntısına kadar göstererekten bize eğitim veriyorlar. Bu yüzden biz de memnunuz. Şu an sınavlara girdim, Hava Astsubaylık için mülakatlara çağrıldım. Yaklaşık 1 ay gibi bir süremiz kaldı. İnşallah bu sürede de eğitimi tamamlayıp başarılı oluruz diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. Farklı gençler ile birlikte çalışmanın kendisini motive ettiğini de belirten Çalışkan, “Aslında onları bir nevi rakibimiz olarak gördüğümüz için, en iyisini yapmaya çalışıyoruz. O anlamda da bizi motive ediyor diyebilirim” dedi.

“Buradan beklediğim verimi fazlasıyla alıyorum”

BESYO sınavlarına hazırlanan 19 yaşındaki Batuhan Berk ise “Kurslarımız güzel bir şekilde, verimli bir şekilde geçiyor. Yani arkadaşlarımızla, hocalarımızla çok samimi bir şekilde antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Ben buradan beklediğim verimi fazlasıyla alıyorum. Buradaki iletişim olsun antrenman olsun çok verimli geçiyor, çok kuvvetli bir bağ var aramızda. Güzel bir şekilde gidiyor” diye konuştu.

Bekçilik sınavına hazırlanan gençlerden Emircan Demir ise, “Hedefim bekçilik kursuna hazırlanmak. Hocalarımız bize bekçilik, BESYO ve polislikle ilgili hareketleri anlatıyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Kendimizi elimizden geldiği kadar geliştirmeye çalışıyoruz. Buradan, arkadaşlarımdan, hocalarımdan memnunum” dedi.