MERSİN'DE JANDARMANIN DURDURDUĞU ARAÇTAN MİNİ SERVET ÇIKTI

Önce 'bahçe bizim' dediler, sonra itiraf ettiler!

MERSİN'DE JANDARMANIN DURDURDUĞU ARAÇTAN MİNİ SERVET ÇIKTI

Mersin’in Akdeniz ilçesi Iğdır mahallesinde Jandarmanın durdurduğu şüpheli araçtan başkasına ait bahçeden hırsızlık yapılarak toplanmış 800 kilo portakal, 50 kilo nar çıktı.

Akdeniz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince; hasat döneminde olan meyve bahçelerinde meydana gelebilecek meyve hırsızlığı olaylarının önlenmesi amacıyla icra edilen devriye faaliyeti esnasında;
Akdeniz ilçesi Iğdır Mahallesinde aşırı yüklü bir şekilde seyreden bir otomobil Jandarma ekiplerince bir müddet takip edildikten sonra şüphe üzerine durduruldu.

Araçta yapılan kontrolde araç içerisinde portakal ve nar konulmuş çuvalların bulunduğu, çuval içerisindeki portakalların gelişi güzel koparılmış olması ve araç sürücüsü şahsın paniğe kapılması ve şüpheli hareketler sergilemesi üzerine Jandarma ekiplerince soruşturma derinleştirildi. Araç sürücüsü şahıs portakal topladığı bahçenin kendisine ait olduğunu ispat edememiş ve araçta bulunan portakalları bahçeden çaldığını itiraf etti.

Hırsızlık şüphelisi şahıs gözaltına alınmış olup araçta bulanan 800 kilo portakal ve 50 kilo Nar ise bahçe sahibi tespit edilerek şahsa teslim edildi. Yakalanan 1 şüpheli şahıs hakkında hırsızlık suçundan adli soruşturma başlatıldı.