MERSİN'DE KANALA DÜŞEREK HAYATTAN KOPAN KÜÇÜK ÇOCUĞA SON GÖREV

Gözyaşları arasında defnedildi.

MERSİN'DE KANALA DÜŞEREK HAYATTAN KOPAN KÜÇÜK ÇOCUĞA SON GÖREV

Mersin’in Tarsus ilçesinde evlerinin yakınlarından geçen DSİ sulama kanalına düşen ve kurtarılamayan Sedanur Turgut (12) adlı çocuk gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bağlar ve Altaylılar mahallesi arasından geçen DSİ sulama kanalı kenarında iddiaya göre oynamakta olan Sedanur (12) ve Nisanur Turgut (11) adlı küçük kız kardeşler sulama kanalına düşmüş ve çevredeki vatandaşların yakında bulunan itfaiyeye haber vermesi üzerine Büyükşehir Belediyesi Bağlar şubesi İtfaiye ekipleri olay yerine çok kısa süre içinde ulaşarak kardeşlerden Nisanur’u fazla uzaklaşmadan sudan çıkarırken, diğer kız kardeş Sedanur ise 150 metre ilerde suyun içinden çıkardı.

112 Acil ambulans ekiplerinin gelmesiyle 2 kız kardeşe ilk müdahale orada yapılmış  ve daha sonra Devlet Hastanesi ek binasına götürülerek tedavi altına alınmıştı.

Kardeşlerden Sedanur’un hastanede tüm tıbbi müdahaleye rağmen kurtarılamayarak öldü.
Sedanur’un cenazesi bugün Tarsus Şehir Mezarlığında babası Erkan ve annesi Şükran Turgut ve yakınlarının katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, ailenin yakınları ve dostları katılım gösterdi. (Kaynak: Tarsus Akdeniz)