Mersin'de Kaybolan Saliha Çalışkan'dan 2 Yıldır Haber Yok!

Olay Müge Anlı'nın programına taşındı...

Mersin'de Kaybolan Saliha Çalışkan'dan 2 Yıldır Haber Yok!

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı tarafından hazırlanıp sunulan ve ATV ekranlarından izleyiciyle buluşan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yine esrarengiz bir kayıp olayı işleniyor. Saliha Çalışkan isimli 2 çocuk annesi kadın tam 27 ay önce bir anda ardında hiç bir iz bırakmadan kayboldu. O günden bu güne kadar kendinden hiç bir haber alamayan ve artık hayatından endişe eden ailesi, Saliha Çalışkan’ı bulmak için Müge Anlı’ya başvurdu.

Peki Saliha Çalışkan Nerede?

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu’da yaşayan Saliha Çalışkan isimli kadın bundan tam 27 ay önce bir anda ortadan kayboldu. Kaybolmadan önce son olarak halı dokuma tezgahı için ip alan ve internet kafede bulunan oğlunun yanına uğrayan Saliha Çalışkan’dan bundan sonra bir daha haber alınamadı.

Ortadan kaybolmak isteyen veya kaçma planı yapan bir insanın gündelik işlerden biri olan halı dokumak için ip almış olması, bir anda ortadan kaybolan kadının kaçmak gibi bir planının olmadığını gösteriyor. Daha önce bir kez evlenip ayrılan Saliha Çalışkan’ın bu evlilikten bir oğlu ve daha sonra evlendiği Tuncay beyden de bir oğlu olmak üzere 2 çocuğu bulunuyor. Saliha Çalışkan’ın bu iki çocuğunu da geride bırakarak ortadan kaybolması şüpheleri artırıyor. Şu an için Saliha Çlışkan’ın nerede olduğuna dair herhangi bir iz bulunamadı.

Saliha Çalışkan’a ne Oldu? 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu’nda yaşarken oğlunun yanına uğrayıp birlikte yemek yedikten sonra bir anda ortadan kaybolan Saliha Çalışkan’ın ailesi Müge Anlı ile Tatlı Sert programında kendisini arıyor. Saliha Çalışkan’ın kaybında akılları karıştıran bir kaç detay bulunuyor.

Kayıp kadın kaybından kısa bir süre önce eski eşi Ali Çelik’ten 17 bin lira tazminat almıştı. Bunun 3 bin liralık kısmını avukatına ödeyen, bir kısmını da oğluna veren Saliha Çalışkan’ın banka hesabında 10 bin lira kadar para vardı. Ayrıca eski eşi tarafından oğlu için yatırılan nafakalara da hiç dokunmamıştı. Saliha Çalışkan’ın kaybolduğu 27 aylık süre içinde beş kuruşsuz ne yaptığı merak konusu. Ayrıca bu süreçte Saliha Çalişkan adına ne bir banka hareketi ne de resmi bir işlem yapılmadı.

Saliha hanımın ikinci eşi olan Tuncay beyden de boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. Saliha Çalışkan ile eşi Tuncay bey arasında bir takım sıkıntılar olduğu öğrenildi. Saliha hanımın kız kardeşi tarafından, Tuncay beyin alkolik olduğu ve ablasını dövdüğü kötü davrandığı iddiaları ortaya atıldı. Tuncay beyin ise Saliha Çalışkan’ın boşanmak için açtığı boşanma davası esnasında oğlunun kendinden olup olmadığını öğrenmek adına DNA testi istemiş olması da dikkat çekti.

Son olarak Bayram isminde bir adamın ismi gündeme geldi. 27 aydır kayıp olarak aranan ancak kendisinin hayatta olduğuna dair en ufak biz iz dahi bulunamayan Saliha Çalışkan’ın, Bayram isimli bu kişiyle ilişkisi olduğu iddia edildi. Kaybolmadan önce Bayram isimli bu şahısla birlikte bir eğlence mekanına giden Saliha Çalışkan’ın, Bayram isimli şahıs tarafından evinin yakınlarında bırakıldığı söylendi. Canlı yayına bağlanan kayıp kadının eşi Tuncay bey ise hakkında ortaya atılan iddiaları reddetti. Tuncay bey Saliha Çalışkan’ın nerede olduğunu bilmediğini iddia etti.