MERSİN'DE KORKUTAN YANGIN

Mahsur kalanlar kurtarıldı.

MERSİN'DE KORKUTAN YANGIN

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde site içindeki bir apartmanda yangın çıktı. Alevlere müdahalede zamanla yarışa girilirken 4 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ailesinin binada kaldığını düşünen bir kişi ise olumsuz bir durum olmadığı anlaşılınca derin bir nefes aldı.

Alınan bilgiye göre öğle saatlerinde merkez Yenişehir ilçesi Limonluk Mahallesi 2492 sokak üzerinde bulunan Denizay sitesindeki bir apartmanın 4.katında henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Dumanı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Üst katlarda mahsur kalan çok sayıda kişi yangın merdiveniyle tahliye edildi, 4 kişi ise itfaiyenin uzattığı merdiven yardımıyla kurtarıldı. Tamamen alevlere teslim olan dairedeki yangın, ekiplerin uzun müdahalesi sonrası söndürülebildi.

Öte yandan yangın sırasında apartman önüne gelen daire sahibi içeride ailesinin kaldığı düşüncesiyle feryat etti. İtfaiye ekiplerinin yanan evde kimse olmadığı yönündeki açıklamasına inanmayan daire sahibi, yangın söndürüldükten sonra ekiplerce eve alındı. Kontrolde evde kimsenin olmadığı anlaşılınca daire sahibi de derin bir nefes aldı.

Büyük çapta maddi hasar oluşturan yangının çıkış sebebinin araştırıldığı belirtildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de olay yerine gelerek ekiplerin çalışmasını yakından takip etti.