Mersin'de Yol Kapatıp Halay Çeken Gruba Ceza Yağdı

Görüntüler tepki çekmişti, kimlikleri tespit edildi.

Mersin'de Yol Kapatıp Halay Çeken Gruba Ceza Yağdı

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde otomobillerini yol ortasında durdurup halay çeken kişiler tespit edilerek gerekli cezai işlemlerin uygulandığı bildirildi.

Ulusal ve yerel basında çokça yer edinen olay Yenişehir ilçesinde yaşanmış, düğün konvoyunda oldukları ifade edilen bir grup Adnan Menderes Bulvarı üzerinde otomobillerini durdurarak yaklaşık bir dakika boyunca halay çekmişti. Tepki çeken görüntülerin yayılmasının ardından harekete geçen Yenişehir Suç Önleme Ve Soruşturma Büro Amirliği Ekipleri, görüntülerdeki araçları ve şahısları tespit etti. Yapılan açıklamada; ‘’08.11.2020 günü saat 19.00 sıralarında ulusal basına ve yerel basına da yansıyan Adnan Menderes Bulvarı Fenerbahçe Meydanı karşısında düğün konvoyu tarafından trafiğin durdurulması ve halay çekilmesi konusuyla ilgili olarak trafiğin akışını engelleyen araçlar tespit edilmiştir’’ denildi.

Plakalarıyla birlikte renk ve modelleri de belirlenen araçların sürücüleri Mahmut Fuat T. ve Serhat A. polis ekiplerince gözaltına alındı. Şahıslara trafiği kapatmak suretiyle tehlikeye sokmaktan 264 er lira, maske takmamak ve sosyal mesafe kurallarına uymamaktan 900 TL  idari yaptırım cezası ve toplamda 2328 TL idari para cezası uygulandığı ifade edildi. Cezai işlem uygulanan 2 kişinin işlemleri sonrası serbest bırakıldığı öğrenildi.