MERSİNLİ ÇİFTÇİLERE ÇOK ÖNEMLİ UYARI

Tarımsal belgelerinizi yanınızda bulundurun...

MERSİNLİ ÇİFTÇİLERE ÇOK ÖNEMLİ UYARI

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanlığından yapılan basın açıklamasında tarımla uğraşan üreticilerin tarımsal belgelerini yanlarında bulundurmaları istendi.

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş imzasıyla yapılan açıklamada; ‘’ Dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Covid 19 "koronavirüs" salgını ile toplum olarak bilmekteyiz ki hepimizin başı dertte korona virüsle mücadelemiz hem bireysel hem de toplumsal olmalı. Bizler Vatandaşlık görevi bilip hep birlikte korona virüse karşı seferberlik ilan etmeliyiz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlığımızın ve ilçe Kaymakamlığımızın almış olduğu tedbirler harfiyen uymalıyız. Keşke tedbiri alsaydık demeden önce, acı kayıplar vermeden önce, yakınlarınızı ve sevdiklerimizi bir bir kaybetmeden önce gerekli tedbirleri almak zorundayız. İnsan hayatındaki keşkelerin hiçbir işe yaramadığını hepimiz acı tecrübelerle çok iyi biliyoruz’’ denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı; ‘’ Değerli üreticilerimiz. Korona virüs salgınından dolayı üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım ve orman gibi genelgede yer alan sektörler kısıtlamanın dışındadır. Tarımla uğraşan üreticilerimiz lütfen tarımsal belgelerini yanlarında bulundursunlar. Korona virüs tedbirleri ile ilgili Tarımsal üretimdeki sorunlarımızı Anamur-Bozyazı Ziraat Odamız başkanlığından bilgi alabiliriz. Üreticilerimiz olarak Güvenlik güçlerimizin denetimlerine yardımcı olunacağına kanaatimiz ve güvenimiz tamdır. Bakanlığımızın ve ilçe kaymakamlığımızın almış olduğu tedbirlere uymazsak daha ağır tedbirlerle karşı karşıya kalabiliriz... Unutmayın: Kurallara uymak Vatandaşlık görevidir.’’