MERSİNLİLER EVDE, 23 NİSAN COŞKUSU HER YERDE

MERSİNLİLER EVDE, 23 NİSAN COŞKUSU HER YERDE

MERSİNLİLER EVDE, 23 NİSAN COŞKUSU HER YERDE

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu kentin cadde ve sokaklarına taşıdı. Sabah saatlerinde Tarsus sokaklarını gezen üstü açık otobüs ve TIR’da düzenlenen gösteriler, ilerleyen saatlerde kent merkezinde sürdü. Başkan Seçer, Tarsus’ta çocuklarla canlı bağlantı ile görüşerek, bayramlarını kutladı.

 

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde kalan Mersinliler, 23 Nisan coşkusuna balkon ve pencerelerden eşlik etti. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, kutlamanın sokağa çıkma yasağında daha da önem kazandığını vurgulayarak, “Vatandaşlarımızla göz göze bu coşkuyu hissetmek bizim için çok büyük mutluluk” dedi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği kutlama programı, kentin cadde ve sokaklarına yayıldı. Salgın nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağında evlerinde kalan Mersinliler, sokaklarından geçen üstü açık otobüs ve TIR’daki gösterileri seyretti. Mersinliler, 23 Nisan coşkusuna bu sene de pencerelerden ve balkonlardan ellerinde bayraklarla eşlik etti.

 

Üstü açık otobüs ve TIR sokakları dolaştı

 

Üstü açık otobüste sevimli kahraman kostümü giymiş 5 animatör, üstü açık TIR’da ise “Mersin Gönüllü Palyaçolar” adını taşıyan gönüllü gruptan 10 kişi yer aldı. Kostümleriyle çocukların dikkatini çeken animatörler araçlarda çalan şarkılarla dans etti. Büyükşehir Belediyesi personelinin de yer aldığı araçlarda ‘Haydi Gelin Çocuklar’, ‘Güzel Günler Göreceğiz’, ‘Günaydın Çocuklar’ gibi birbirinden farklı 25 şarkı ve marş çaldı.

 

Konvoyun ilk adresi Tarsus oldu

 

Konvoy ilk olarak sabahın erken saatlerinde Tarsus’un cadde ve sokaklarında dolaştı. Tarsus turuna Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Av. Ünzile Kuru ve CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal da katıldı. Konvoy, Tarsus’ta Kleopatra Kapısı yanından Muvaffak Uygur Caddesi’ne, Tarsus Kültür Park Kavşağı’ndan Atatürk Caddesi’nin Çamlıyayla yol kavşağına, ardından Şehitler Tepesi, 100. Yıl Sitesi, Şehitishak Mahallesi ve Mithatpaşa mahallelerinden geçti. Tarsuslular Büyükşehir’in kutlama programına coşkuyla eşlik etti.

 

Başkan Seçer, çocuklarla görüntülü konuştu

 

Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan gezi turu, Tarsus’un Gazipaşa Mahallesi’nde büyük bir coşku ile karşılandı. Burada otobüs önünde toplanan çocuklara, kurulan bağlantı ile görüntülü olarak hitap eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bayramınızı kutluyorum çocuklar. İyi misiniz? Çok mutlu görünüyorsunuz. Bugün bayram olduğu için mutlusunuz. Sizleri seviyorum” diye seslendi. Çocuklar ise sevinç içerisinde Başkan Seçer’e sevgilerini sundu.

 

Konvoy, gün boyu kentin sokaklarını dolaştı

 

Ardından kent merkezine geçen konvoy, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndan başlayarak Yeni Mahalle, İstiklal Caddesi, Silifke Caddesi, Müftü Deresi civarı, GMK Bulvarı ve Kuvayi Milliye Caddesi’nden başlayarak kentin batısına doğru ilerledi. Belediye personeli girilen her sokakta çocuklara Türk bayrağı ve rubik küp hediye etti.

 

“Vatandaşlarımızla göz göze bu coşkuyu hissetmek çok büyük mutluluk”

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, düzenledikleri etkinliğin sokağa çıkma yasağı nedeniyle daha bir önem taşıdığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bu coşkuyu birlikte yaşıyor olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Vatandaşlarımızla göz göze temas kuruyoruz. Onların mutluluğunu ve duygularını da görüyoruz. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in önderliğinde bu coşkuyu vatandaşlarımla paylaşmak, bu birlik ve beraberlik duygusunu hep birlikte yaşamak çok önemli. Bu şehirde barış şarkıları çalınsın, kardeşlik türküleri söylensin istiyoruz. Bu güzel topraklarda bir arada bu büyük mutluluğu, içimizde yaşattığımız Atatürk sevgisini, vatan sevgisini, birliğimizi, beraberliğimizi daha nice yıllar yaşamak dileğiyle. Çok mutlu ve gururluyum. Yaptığımız bu güzel etkinlikte vatandaşlarımızla göz göze olmak, onlarla bu coşkuyu hissetmek bizim için gerçekten çok büyük mutluluk. Sokağa çıkma yasağının olması sebebiyle bu etkinlik daha bir anlam kazanıyor.”