Mezitli Belediyesinde işlemleri internet üzerinden yapma imkanı

Mezitli Belediyesinde işlemleri internet üzerinden yapma imkanı

Mezitli Belediyesinde işlemleri internet üzerinden yapma imkanı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Sağlık Bakanlığı'nın COVİD-19 önlemleri kapsamında vatandaşların işlemlerini internet üzerinden yapmalarını istedi. Mezitlililerin yıllardır Borç Ödeme ve Sorgulama, Online İstek ve Sorun Takibi, Tahsilat Görüntüleme, Emlak Beyan İşlemleri, Çevre Beyan İşlemleri, İlan Reklam Beyan İşlemleri ve nikah başvuru işlemlerini internet üzerinden yapabildiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Belediyemizin teknik altyapısı onlarca farklı işlemi vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan yapabilmesine imkan sunuyordu. Son günlerde dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü nedeniyle vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamaları zorunluluk halini aldı. Bu durumda vatandaşlarımızın hiçbir riske girmeden işlemlerini belediyemizin www.mezitli.bel.tr adresinden yapmalarını istiyoruz” dedi.

İşlemleri internet üzerinden yapmanın vatandaşlara zaman ve ekonomik olarak büyük avantajlar getireceğine de dikkat çeken Başkan Tarhan, “Çağımızda yaşanan teknolojik gelişmelerin gereği olarak interneti daha etkin şekilde kullanmamız gerekiyor. Buna bir de içerisinde bulunduğumuz bulaşıcı Corona virüsünü de eklersek işlemleri online olarak gerçekleştirmek zorunluluk haline gelmiştir. İnsanlarla temasın son derece tehlikeli olduğu düşünülürse her vatandaşımız evinden güvenli bir şekilde işlemlerini yapma şansı bulacak” diye konuştu.

Nikah işlemlerine bazı kısıtlamaların yapıldığını dile getiren Başkan Tarhan, “16 Mart 2020 tarihli İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge doğrultusunda; yeni nikah müracaatları bir sonraki duyuruya kadar kabul edilmiyor.  Günü verilmiş nikahları öne çekmek ya da iptal etmek isteyen çiftlere yeni gün-saat belirleme ve cüzdan ücreti iadesi konusunda gereken yardım yapılacaktır.   Erteleme ya da iptal edilmeyen nikah törenleri vatandaşlarımız için misafirsiz sadece 2 şahit ile kıyılacaktır. Yurt dışına giriş-çıkış yapmış vatandaşların 15 gün karantina süreçlerini tamamladıktan sonra güncel Corona Virüs sağlık raporu getirmeleri gerekmektedir” uyarısında bulundu.

Başkan Tarhan, Mezitlililerin olası bir sıkıntı yaşamaları durumunda Mezitli Belediyesinin 0324 358 10 05 ve 444 2 199 numaralı telefonlarından ya da 0 533 155 09 77 Whatsapp İhbar Hattına ulaşabileceklerini ifade etti.