Mezitli Belediyesinden 1 günde iki açılış

Mezitli Belediyesinden 1 günde iki açılış

Mezitli Belediyesinden 1 günde iki açılış

Gerçekleştirdiği projelerle dünya çapında üne sahip olan Mezitli Belediyesi iki dev açılışı aynı günde gerçekleştirdi. Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi ve Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevinin açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı muhteşem bir törenle gerçekleştirdi. 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen, CHP Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Hayırsever İş Adamı Mustafa Baysan CHP parti meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı açılışta renkli görüntüler yaşandı.

İlk olarak Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevine giderek açılışını gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri çiçeklerle minik çocuklar karşıladı. Çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Gündüz Bakımevini gezerek Başkan Tarhan’dan bilgi aldı.

Arkasından yapımı tamamlanarak 27 Ekim 2021 tarihinde piyanist Fazıl Say’ın vereceği Cumhuriyet Konseri ile ilk etkinliğini gerçekleştirecek olan Mezitli Belediyesi Kültür Merkezine giderek buranın açılışını yaptı.

Kılıçdaroğlu’nu Kültür Merkezinin önünde Mezitli Kadın Üretici Pazarının kadınları karşıladı. Yoğun sevgi gösterilerinin arasında salona giren Kılıçdaroğlu’na müzik dinletisi ve bale gösterisi sürprizi yapıldı. Daha sonra söz alan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, geride kalan 7 yılda gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. 2014 yılında Başkan seçildiğimde öncelikli hedeflerinin Mezitli Kültür-Sanat kenti olması, kente değer katmak ve MUTLU BİR KENT yaratmak olduğunu hatırlatan Başkan Tarhan, “Bu hedeflerimizi bugüne dek çok büyük ölçüde gerçekleştirdik ve bu amaçlar doğrultusunda yolumuzda ilerliyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Birinci 5 yılda, çalışmalarımızın öznesini; KADINLARIMIZ oluşturdu. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar sonucunda Çin'de ve Fransa'da iki dünya birinciliği ödülü aldık. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde de Rusya/Ryzan Kenti Antik Kentler Forumunda yerel bir kadın sanatçımızla katıldığımız yarışmada katılan ülkeler arasında, birincilik alarak bayrağımızı Rusya’da dalgalandırdık” dedi.

İkinci 5 yılda ise çalışmaların öznesini çocukların oluşturduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “İnsan beyninin gelişiminin %70’inin 3-6 yaş arasında tamamlandığı bilimsel gerçeğinden hareketle, biraz önce de 3. anaokulumuzun açılışını gerçekleştirdik. Üç okulumuzun iki ortak özelliği var. Bu okullarda Atatürkçü ve Cumhuriyet değerlerine inanan çocuklar yetiştirilecek ve çalışan öğretmenlerimiz de bu nitelikte olacaktır. Hayırseverler ile yapılan protokollere de bu koşul yazılmış olup, aksi takdirde bu okulların hayırseverlere geçeceği vurgulanmıştır. Üç okulumuzun da Mezitli/Mersin dışındaki 3 hayırsever iş insanı tarafından yapılmış olmaları Belediyemize olan güvenin sonucudur. Okullarımıza talep çok fazla olduğundan noter huzurunda çekiliş veya kura ile öğrenci alınmakta olup, Bircan Tüfekçioğlu Anaokulu ülkemizdeki en başarılı anaokullarımızın başında gelmektedir. Enis Necip Tüyeni Anaokulu 15 kata imarlı arsa üzerine tek katlı olarak yapılmış olup, belki de bu alanda bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Üç okulumuz 375 öğrenci kapasiteli olup, 33 genç öğretmene de istihdam olanağı sağlanmıştır.Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevini 4 ay gibi kısa bir sürede tamamladık 1.7 Milyon TL’ye mal olmuştur” diye konuştu.

Mezitli’de kültür ve sanat alanında hayata geçen projeleri de aktaran Başkan Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü: “4 yıl önce Mezitli’mizi onurlandırdığınızda 2000 kişi kapasiteli Amfi Tiyatromuzun açılışını gerçekleştirmiştiniz. Bugün de 600 ve 400 kişi kapasiteli iki salonu olan Mezitli'de ilk Kültür Merkezimizi açmakla bizleri onurlandırdınız. Yeni Belediye binamızı 2019 yerel seçimlerinde bitirmiştik. Bütçemiz o dönemde 150 milyon TL iken öz kaynaklarımızdan 60 milyon TL ile tamamlamıştık. 2021 yılı bütçemiz 175 milyon TL iken de, Kültür Merkezimizin yapımı öz kaynaklarımızdan 51 milyon TL ayırarak gerçekleştirdik. İkinci dönemimizde İller Bankası veya başka bir bankaya, kuruma borçlanma yapmadan bütçeden hem yatırımlarımıza büyük bir rakam ayırdık. Diğer taraftan da çalışan işçilerimiz de Türkiye'de en yüksek ücret alanlar arasına girmiştir.

Kültür Merkezimizde Cumhuriyet Haftasında 27 Ekim’de Fazıl Say konserini, 29 Ekim’de Adım Adım Cumhuriyet defilesini gerçekleştireceğiz.

Kültür Merkezimize bir ad konusunda öneriniz olursa Mezitlimizde Jakaranda Koruluklarımıza attığınız imza gibi, bir imzanıza daha sahip çıkacağımızı bildirir, İlçemizi onurlandırdığınız için sizlere teşekkür eder, katılımcılarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Daha sonra konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, Mersin’e böylesi değerli bir tesis kazandırmış olduğu için Başkan Tarhan’a teşekkür etti. Seçer, “Türkiye’de CHP’li belediye başkanlarımız ezber bozmaya devam ediyor. Hükümetin bize karşı yönelttiği ‘Bunlar bu ülkeyi yönetemez’ algısı da tuzla buz olmaya başladı. CHP’li Belediyeler olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde algıları yıkmaya devam ediyor. Bütün sorunların üstesinden geleceğiz ve halkımızın umudu olmaya devam edeceğiz. Mersin bilim, sanat uygarlık kenti diyoruz ama hepsinden önemli Atatürk’ün kenti. İşte bu açılan tesis bu gerçeği pekiştiren bir eserdir” dedi.

Her vatandaşın yaşadığı kentte mutlu olmak istediğine vurgu yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında, “Sanatçıları, eğlencesi, mimarisi, estetiği o kentin kimliğini oluşturur. Çocuklarımıza iyi eğitim vermeliyiz. Bu konuda belediye başkanlarımız elinden gelen tüm gayreti göstermektedir.  Bizi iktidardan ayıran en önemli çizgi budur. Ayrım yapmadan kentin her kesimine hizmet yapmalıyız. Güven içerisinde çocuğunuzu bir yere bırakabiliyorsanız, o kentte huzurlusunuz demektir. İşte bunu sağlayan CHP’li belediye başkanlarımızdır. Ben hepinizin huzurunda bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından sahnede temsili kurdele kesimi yapıldı.