Mezitli’nin Çocukları Tohumuna Sahip Çıkıyor

Mezitli’nin Çocukları Tohumuna Sahip Çıkıyor

Mezitli’nin Çocukları Tohumuna Sahip Çıkıyor

Mezitli Belediyesi’nin Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği, Mezitli Kent Konseyi ve Ekolojik Yaşam Derneği ile birlikte hayata geçirdiği Çocuk Tohum Atölyesi açıldı. Çocukların kendi fidanlarını yetiştirirken, yerel tohumların korunması konusunda bilinçleneceği Çocuk Tohum Atölyesinin açılışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mezitli Kent Konseyi ve Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Sibel Gelbul, Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Alper Girgeç, projeye katkı sunan Altunören İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Derya Altunören, Çukuruva Genç İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Arslan’ı temsilen eşi Dilber Arslan, Boğaziçi Koleji, Egem Koleji ve Fatih Soydan İlköğretim okulu öğrenci, öğretmen ve müdürlerinin katıldığı açılışta, çocuklar ilk tohumlarını toprakla buluşturmanın heyecanını yaşadı.

 

“DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE EĞİTİMİN ÜRETİM İÇİN OLMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNUYORUZ”

Çocukların toprakla tanışırken, üretim yapacakları, ekolojik tarımı öğrenecekleri, sorumluluk alma, arkadaşlık ve birlikte yapma becerisini kazanacakları Çocuk Tohum Atölyesinin açılışına, katkı sunanlara teşekkür plaketleri takdim edildi. 

Akdeniz Mahallesi Gönüllü Evi ve Tandır Evinin yanında bulunan atölyenin açılışında konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Hiçbir şey yapmadan günlerini boş geçirmektense herkesin üretimin, çalışmanın içerisinde yer almasını istiyorum. Herkesin belediyemizin çalışmaları içerisinde yer almalarını istiyorum. Üretim içerisinde olmak toplumsal olarak çok faydalı olduğu kadar sizin yaşamınıza da ne denli büyük katkı sağlayacağını çok iyi fark edeceksiniz. Gençliğimizde de eğitimin mutlaka üretim için olması gerektiği noktasındayız. Hala aynı düşünceleri savunuyoruz. Çocuklarımızı bugünden üretim, çevre bilinci ve iyi birer yurttaş olarak yetiştirmeliyiz” dedi.

 

“AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN ÇOCUKLARIMIZA ÜRETMEYİ ÖĞRETİYORUZ”

Mezitli Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Tarhan, “İlk 5 yıllık dönemimizi kadınlarımıza ayırmıştık. İkinci 5 yıllık dönemde ise ağırlıklı olarak çocuklarımız için projeler geliştiriyoruz. Çocuk Hobi Bahçesinin bir devamı olarak, Çocuk Tohum Atölyemizde de çocuklarımızı, toprakla, doğayla ve üretimle buluşturuyoruz. Bundan sonra da, çok farklı projelerimizle gelecekte aydınlık bir Türkiye’yi ortaya çıkaracak olan çocuklarımıza katkı sunmak istiyoruz” diye konuştu. 

 

“ÇEVREYİ, DÜNYAMIZI KORUMAYI ÖĞRENMEK DAHA ÇOCUK YAŞLARDA BAŞLAR”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, “Ziraat Mühendisi bir Belediye Başkanımızın olması Mezitli’nin çevre, tarım ve doğa yönünden çok şanslı yapıyor. Bu proje de bizim için son derece önemli. Çünkü çevreyi, dünyamızı korumayı öğrenmek daha çocuk yaşlarda başlayan bir eğitimdir. Biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu tür projelerin içinde yer almaya, etkinliklere katılmaya ve destek vermeye özel çaba gösteriyoruz. Bu dünya hepimizin ve bu dünyayı daha yaşanır kılmak için hepimizin çevresini koruması gerekiyor” diye konuştu.

 

“BAŞKANIMIZ NEŞET TARHAN’IN DESTEĞİ İLE DAHA BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ”

Mezitli Belediyesinin desteği ile çok önemli bir projenin daha paydaşı olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Mezitli Kent Konseyi ve Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Sibel Gelbul, “Sıcak hava dalgalarıyla, aşırı yağış ve kontrol edilemeyen yangınlarla iklim krizi tüm şiddetiyle kendini göstermekte. Çocuklarımız hızlı öğreniyor ve öğrendiklerini uyguluyor. Bu sebepten dolayı çocuklarımızın toprak, doğa ve çevre bilinçlenmesi adına atölyemizi açmaya karar verdik. Çukurova Genç Girişimci İş İnsanlar Derneği olarak konteynerimizi Sarayhan Termal Otel, Altunören ve Sinan İnşaat sponsorluğuyla koruluğumuza yerleştirdik. Çocuklarımıza atölyede toprağa, tohuma ve kile dokunarak tohum topları üretmeyi öğreteceğiz. Mezitli’de okullarımızla işbirliği içinde hareket ederek hem sahada hem yerinde eğitimler vermeyi hedefledik. Çok şanslıyız ki, kadın, çocuk, engelli, doğa, hayvan, çevre dostu bir başkana sahip olmak ve desteğini her zaman yanımızda hissetmek bizleri son derece motive etmekte. Başkanımız Neşet Tarhan’ın desteği ile daha büyük işler başaracağımızdan eminiz” ifadelerini kullandı.

 

TARIMA, ÜRETİME, ÇEVRENİN VE DOĞANIN KORUNMASINA YÖNELİK HER PROJEDE MUTLAKA BAŞKANIMIZ NEŞET TARHAN’I GÖRÜYORUZ”

Ekoloji Yaşam Derneği Başkanı Alper Girgeç, “Mezitli Belediyesi’nin her zaman olduğu gibi doğaya çevreye olan katkılarını saymakla bitiremeyiz. Daha geçen hafta kompost üretimi için bir araya gelmiştik. Yapılan korulukları, Gönüllü Serasını anlatmaya gerek bile yok. Tarıma, üretime, çevrenin ve doğanın korunmasına yönelik her projede mutlaka Mezitli Belediyesi ve Başkanımız Neşet Tarhan’ı görüyoruz. Biz de burada olmaktan son derece mutluyuz” dedi.