NESLİ TÜKENEN BALABAN KUŞU TOROSLAR'DA EMİN ELLERDE

NESLİ TÜKENEN BALABAN KUŞU TOROSLAR'DA EMİN ELLERDE

NESLİ TÜKENEN BALABAN KUŞU TOROSLAR'DA EMİN ELLERDE

NESLİ TÜKENEN BALABAN KUŞU TOROSLAR'DA EMİN ELLERDE

 

Yaralı halde bulunan nesli tükenmekte olan Bayağı Balaban Kuşu, Toroslar Belediyesi  tarafından tedavi edilerek, koruma altına alındı.

 

         Toroslar Belediyesi, Çopurlu Mahallesi'nde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Bayağı Balaban kuşuna sahip çıktı. Belediye, nesli tükenmekte olan kuşun tedavisine başlayarak iyileşmesini beklemek için koruma altına aldı.

          Toroslar Belediyesi Veteriner Hekimi, kuşun sol dirsek ekleminde tek parçalı kırık tespit etti. Yaralı bölgeye ilk müdahaleler yapılarak, bandaj uygulaması ile kuşun genel durumu düzeltildi. Gözetim altına alınan Balaban Kuşu, gerekli tedavisinin yapılmasının ardından doğaya yeniden bırakılacak.

 

Başkan Yılmaz:  "Toroslar’ımızda Yaşayan Her Canlının Yanındayız!"

 

            Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Koronavirüs salgını nedeniyle ülke olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini, ilçe sakinlerinin  de bu süreci en az etkiyle atlatması için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, bu çalışmalara doğal ortamlarında yaşamlarını sürdüren hayvanların da dahil olduğunu söyledi.

         "Siz evde kalın, biz Toroslar’ımızda yaşayan her canlının yanındayız" diyen Başkan Yılmaz; "Vatandaşlarımız tarafından yaralı olarak bulunan Balaban kuşumuzu teslim alarak gerekli tedavisini yaptık. İnşallah kısa sürede yeniden doğal yaşamına dönecek. Bu tür nesli tükenmekte olan canları korumak bizlerin sorumluluğudur. Bizlere haber vererek duyarlı davranan  vatandaşlarımıza  teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.