OTİZMİN FARKINDAYIZ HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

OTİZMİN FARKINDAYIZ HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

OTİZMİN FARKINDAYIZ HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

OTİZMİN FARKINDAYIZ HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü kapsamında Gülnar’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gülnar Özel Eğitim Uygulama Okulunda program düzenlendi.

 Programa Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar ve kurum amirleri katılım sağlayarak, özel çocuklarımızla bir araya gelip heyecanlarına ve mutluluklarına ortak oldular.  Programda öğrencilere özel yaptırılan pasta hep birlikte kesildi. Program sonunda mavi renkli uçan balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Her zaman özel çocuklarımızın yanlarında olduklarını vurgulayan İlçe Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ Otizm bir eksiklik değil bir farklılıktır. Hepimiz özel çocuklarımıza sevgimizi daha çok göstermeliyiz. Otizmin farkındayız, her zaman onların yanındayız.  ”dedi.

Otizmin eksiklik değil, bir farklılık olduğunu vurgulayan Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar; Hayat farklılıklarla daha özeldir. Yeter ki biz farkında olalım. Otizm bir eksiklik değil bir farklılıktır. Bizler de otizmli çocuklarımızın bu farklılıklarını öğrenmeli onları sevgiyle, bu farklı bilinçle kucaklamalıyız.    Bu doğrultuda, otizmin toplumumuzda bilinirliğinin artması için hepimizin elbirliğiyle çalışmamız gerektiğine inanıyor, otizm konusunda halkımızın daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Otizmin farkındayız, her zaman yanınızdayız ”dedi.