Özgür Kafe, Üretici Kadınların Buluşma Mekanı Oldu

Özgür Kafe, Üretici Kadınların Buluşma Mekanı Oldu

Özgür Kafe, Üretici Kadınların Buluşma Mekanı Oldu

Menderes Mahallesi Demokrasi Meydanı'nda hayata geçirilen Özgür Kafeye kadın eli değdi. Mezitli Üretici Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin merkezi olarak çalışacak Özgür Kafenin açılışı yapıldı. Kadınlar için önemli bir buluşma mekanı olacak olan Özgür Kafe kadınların ürettiği ürünlerin de satışının yapılmasına imkan sunacak. 

Katılımın yoğun olduğu açılış; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, kooperatif üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılımıyla yapıldı.

Başkan Tarhan ve Milletvekili Antmen, Özgür Kafede alışveriş yaptı. Başkan Tarhan, açılışa katılan tüm kadınlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle karanfil dağıttı.

Açılışta ilk sözü Mezitli Üretici kadın Kooperatifi Başkanı Ayşe Gül  Yılgör aldı.                          

Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi olarak kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet temelinde yürüttüğü bütünsel mücadelenin bir parçası olmayı; kadınların ekonomik-sosyal ve siyasal olarak güçlenmelerine destek sunmayı hedeflediklerine vurgu yapan Yılgör, “Kooperatifimizde, kadınların birlikte üretecekleri, ürettiklerini satışa ve gelire dönüştürecekleri, bu faaliyetlerini eşitlik ve demokratik katılım ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirecekleri bir çalışma ortamını hayal ediyoruz. Mersin’deki diğer kadın kooperatifleri ile yardımlaşma ve dayanışmayı hedefliyoruz. Özgür Kafe’miz bizim için de tüm bu amaçları gerçekleştireceğimiz bir mekan olacak” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana kadınların daha güçlü ve özgür olması için çalıştıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Kooperatifçiliğin ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bu işe birde kadınlar el atarsa çok daha iyi işler çıkacağını da görüyoruz. Bir profesör hocamız Mezitli’de bu işe soyundu. Enginar ve salep üretimi yaptılar. Biz de her zaman olduğu gibi onlara gereken desteği vermeye devam edeceğiz. 6 yıldır Mezitli’de kadınlar kadın gibi oldu. Toprakla uğraşmaya, üretmeye ve sosyal yaşamda daha fazla yer almaya başladı. Kadın dostu belediye olmak için çaba sarf ediyoruz. Çalışanlarına pozitif ayrımcılık yapan ender belediyelerden birisiyiz. Yakın süreçte kadınlarımız ekonomik ve siyasal olarak hak ettiği yeri alacaktır” diye konuştu.