PALMİYE KIRMIZI BÖCEĞİ İLE ORTAK MÜCADELE TOPLANTISI

PALMİYE KIRMIZI BÖCEĞİ İLE ORTAK MÜCADELE TOPLANTISI

PALMİYE KIRMIZI BÖCEĞİ İLE ORTAK MÜCADELE TOPLANTISI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile kentin tüm paydaşlarının bir araya geleceği “Palmiye Kırmızı Böceği Zararlısı ile Eş Zamanlı Ortak Mücadele” konulu bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. 20 Şubat’ta Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan ve 100’ün üzerinde katılımcının yer alacağı toplantıda, palmiye kırmızı böceğiyle eş zamanlı ve etkin mücadele yöntemleri konuşulacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte “Palmiye Kırmızı Böceği Zararlısı ile Eş Zamanlı Ortak Mücadele” konulu bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Mersin’in simgesi olan palmiye ağaçları için oldukça zararlı etkileri bulunan palmiye kırmızı böceği ile ilgili kentin tüm paydaşlarını bir araya getirecek olan Büyükşehir Belediyesi, geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde 20 Şubat 2020 Perşembe günü saat 13.30’da Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan ve 100’ün üzerinde katılımcının yer alacağı toplantıda palmiye kırmızı böceğiyle eş zamanlı ve etkin mücadele yöntemleri konuşulacak.

Tüm kent bir araya gelecek

Toplantıya, Mersin Valiliği başta olmak üzere üniversite, kaymakamlık, ilçe belediyeleri, il müdürlüğü, vakıf, oda ve dernek, zirai ilaç firmaları temsilcilerinin yanı sıra Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana’dan ilgili birimler de davet edildi.    

Uzmanlar tarafından seminer verilecek 

Palmiye kırmızı böceği ile mücadelede bütün paydaşların desteklerini almak, uygun mücadele yöntemleriyle çalışmaları başlatmak amacıyla düzenlenen toplantıda, eğitim semineri ve mevcut durum değerlendirmesi yapılacak.

Toplantıda, Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan Deda Büyüköztürk ile Tarım ve Orman Bakanlığı Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Palmiye Kırmızı Böceği Mücadelesi Proje Koordinatörü Dr. Okan Özgür’ün konuşmacı olarak yer alacağı eğitim semineri düzenlenecek.

Eş zamanlı ve etkin bir mücadele programı hazırlanacak

Palmiye kırmızı böceği ile eş zamanlı ve etkin mücadele yöntemleri ile diğer paydaşlar olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ilçe belediyeleri, ilçe tarım müdürlüklerinin de desteğiyle önümüzdeki bir yıllık periyotta bu mücadeleyi başarıyla tamamlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de yetişen palmiyeleri bu zararlılardan kurtarmayı amaçlıyor.