PARMAKKURDU MAHALLESİ’NİN YOL ÇİLESİ SONA ERDİ

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMASI İLE VATANDAŞIN 1 SAATLİK YOL ÇİLESİ 20 DAKİKAYA DÜŞTÜ

PARMAKKURDU MAHALLESİ’NİN YOL ÇİLESİ SONA ERDİ
PARMAKKURDU MAHALLESİ’NİN YOL ÇİLESİ SONA ERDİ
PARMAKKURDU MAHALLESİ’NİN YOL ÇİLESİ SONA ERDİ
PARMAKKURDU MAHALLESİ’NİN YOL ÇİLESİ SONA ERDİ

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMASI İLE VATANDAŞIN 1 SAATLİK YOL ÇİLESİ 20 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi’ne bağlı Parmakkurdu-Puğkaracadağ Mahallesi grup yolunda yaptığı çift katlı sathi asfalt kaplama çalışması ile 2 bin nüfuslu mahallenin yıllardır süren yol sorununu çözüme kavuşturdu. Böylece, bir yayla yolu bağlantısının daha ulaşım sorunu ortadan kaldırılmış oldu.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, bölgede daha önce gerçekleştirdiği çalışmalar ile yağışlar sonrası oluşan sorunları ortadan kaldırmıştı. 5 kilometrelik yolda çift kat sathi kaplama çalışması gerçekleştiren ekipler, mahalle sakinlerini düzgün ve kullanışlı yola kavuşturdu. Vatandaşların  28 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen merkeze 1 saat süren yolculuğu, yapılan çalışmaların ardından 20 dakikaya düştü.

Parmakkurdu Mahalle Muhtarı Hulki Ateş, yıllardır devam eden yol sorunlarının çözümü kavuşturulması nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Yol medeniyettir. Yolun olmadığı yerde ne ulaşım olur, ne de ticaret. Artık ticaret de canlanacak, gidiş-gelişler de hareketlenecek, ulaşımımız da güzelleşecek” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi’ne bağlı ve yaklaşık 2 bin nüfusa sahip Parmakkurdu Mahallesi’nin yıllardır süren yol sorununu çözüme kavuşturdu. Mahalle için son derece önemli olan Parmakkurdu-Puğkaracadağ Mahallesi grup yolunda 5 kilometrelik çift katlı sathi asfalt kaplaması gerçekleştiren ekipler, önemli bir yayla yolu bağlantısının ulaşım sorununu ortadan kaldırdı.

Vatandaşlar rahat bir nefes aldı

Sakinlerinin çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştığı ve yaklaşık 440 hanenin yer aldığı Parmakkurdu Mahallesi, yağışlar nedeniyle kronikleşen bir yol sorunu yaşıyordu. Drenaj bağlantısı olmadığı için her yağış sonrası yol sular altında kalıyor, vatandaşların ulaşımı yağmur engeline takılıyordu. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, bölgede iki aşamalı çalışma gerçekleştirerek, yıllardan süren sorunu çözdü.

Ekipler ilk olarak yol kenarına şarampol açmış ve ihtiyaç duyulan yerlere yağmur sularının drenajı için büz boru yerleştirerek yoğun yağışlar sonrası oluşan sorunları bertaraf edip, bu sayede kronikleşmiş bir sorunu çözüme kavuşturmuştu. Yolun asfaltlanması için uygun hava koşullarını bekleyen ekipler, sathi kaplama asfalt sezonunun açılmasıyla çalışmalara hemen başladı.

Çiftçinin de hayvancılıkla uğraşanın da yüzü güldü

Çalışmalarını 4 kombi sathi asfalt kaplama aracı, 4 distribitör, 1 silindir ve 1 yükleyici ile aralıksız olarak sürdüren ekipler, 5 kilometre uzunluğundaki yolda sathi kaplama çalışmalarını hızla tamamlayarak, vatandaşların yüzünü güldürdü. Vatandaşların, 28 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen merkeze 1 saat süren yolculuğu yapılan çalışmaların ardından 20 dakikaya düştü. Büyükşehir ekipleri, mahalle için oldukça önemli bir yeri olan grup yolunda yaptığı çalışmalarla çiftçinin ve köylünün ürünlerini toz ve topraktan kurtardı.

Akdeniz’den Toroslar’a uzanan yayla yolunun ulaşım sorunu ortadan kalktı

Parmakkurdu-Puğkaracadağ Mahallesi grup yolu, Toroslar İlçesi’nde Çandır, Şahinpınarı, Ayvagediği ve Gözne’ye bağlanıyor. Bu yerler de yaylalara bağlandığı için Akdeniz’den Toroslar’a uzanan bir yayla yolu olma özelliği taşıyor.

Mersin’de güvenli ve rahat ulaşımı sağlamak adına çalışmalarını aralıksız sürdüren Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, merkez ve kırsal bölgelerde asfalt çalışmaları aralıksız sürdürecek.

Muhtar Hulki Ateş: “Yıllardır bu sorun çözülmüyordu, bu sene çözüldü”

Akdeniz İlçesi Parmakkurdu Mahalle Muhtarı Hulki Ateş, yağışlarda su taşkınları yaşanan yolun sürekli bozulduğunu anlattı. Yıllardır çözülmeyen sorunun bu sene çözüme kavuştuğunu belirten Ateş, şunları söyledi:

“Burada ne bir şarampol vardı ne araçların yoldan eve geçişlerinde suyun alttan akacağı bir yer. Vatandaşın arabasıyla evine geçmesi için mecburen suyun akacağı yeri kapatması gerekiyordu. Yağmur yağdığında da su akacak yer bulamayınca yola taşıyordu. Kanal gibi olan yol her sene bozuluyordu. Büyükşehir bu konuda ciddi bir çalışma yaptı. Kenarlara şarampol açtı, büzlerini döşedi. Bu sorunu giderdi. Yolu önce sudan kurtardı, ardından çift kat sathi asfalt kaplama yaptı. Çok mutluyuz. Vahap Seçer Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum. Yıllardır bu sorun çözülmüyordu, bu sene çözüldü. Yapılan yolun uzun yıllar bozulacağını da sanmıyorum. Çok güzel bir asfaltımız oldu. Mahalleli çok mutlu oldu. Biz eskiden buradan merkeze bir saatte varamıyorduk. Şimdi artık 20 dakikada varılıyor. Yol medeniyettir. Yolun olmadığı yerde ne ulaşım olur, ne de ticaret. Artık ticaret de canlanacak, gidiş-gelişler de hareketlenecek, ulaşımımız da güzelleşecek.”2