Sahte Alkole Karşı Dikkat.

İzmir ve Kırıklale'den sonra Mersindede Sahte içki alarmı var.

Sahte Alkole Karşı Dikkat.

Son birkaç gündür ülkemizde Kırıkkale ve İzmir ile başlayan sahte alkolden zehirlenme vakalarına ilimizde eklendi. Edinilen bilgiye göre Mersinde de sahte alkolden zehirlenen vatandaşların olduğu ve tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Vatandaşların kaynağı belirli olmayan (kaçak-sahte) alkol satın  almamaları ve tüketmemeleri gerekmektedir.  Güvenlik güçlerinin gerekli çalışmaları yaptıkları  fakat etkin çözüm için vatandaşlarımızın da  sahte alkole karşı dikkatli olarak, tüketmeyerek destek olmaları gerektiğini bildiriyor.

Ucuz olması sebebiyle etil alkole karıştırılan metil alkol veya merdiven altı tesislerde üretilen alkolün damıtma işleminde  78.3 derecede damıtılan etil alkol ile  64 derecede damıtılan  metil alkolün dikkatsizlik sonucu birbirine karışması sonucu üretilen içkilerin zehirlenemeye yol açtığı görme kaybı ve ölümlere sebep olduğu biliniyor.

Kaynağı belirsiz alkol almayarak kendinizi ve çevrenizi koruyunuz.

ÖNCEDEN ALDIĞINIZ KAYNAĞI BELİRSİZ ALKOLÜ METANOL ORANININ YÜKSEKLİĞİ (METİL ALKOL ORANININ FAZLALIĞI) İHTİMALİNE KARŞI İÇMEYİNİZ İMHA EDİNİZ.