SEÇER SİYASİ SORUMLULUK BENDE

SEÇER SİYASİ SORUMLULUK BENDE

SEÇER SİYASİ SORUMLULUK BENDE

MESKİ abonelik altyapı katılım bedeli ile ilgili yöneltilen eleştirilere yanıt veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “Herkes yasalar çerçevesinde bir bedel ödemek zorunda. İnsanları sıkboğaz edelim demiyoruz. MESKİ yatırımlarına ihtiyaç var. Su, kanalizasyon, arıtmaya ihtiyaç var. 2.5 milyar lira yatırım yapmam lazım. Hibe buldum, kredi buldum. Öz kaynağı nereden yaratacağım? Aldığım katkı paylarından ya da MESKİ’nin diğer gelirlerinden yapacağım. Siyasi sorumluluğu da alıyorum. Yasa bana bu hakkı vermiş. Ben yatırım yapmak istiyorum. Aldığım yüzde 2’yi cebime koymayacağım. Size, vatandaşa yine yatırım olarak dönecek” dedi.

“YASALARI UYGULAMAK ZORUNDAYIM”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Ocak Ayı Olağan Toplantısının ikinci birleşiminde, vatandaşların tepkisine neden olan su aboneliklerinde katılım payı alınmasına yönelik eleştiriler öne çıktı. Bazı meclis üyelerinin, vatandaşlardan gelen şikayetleri aktarmaları üzerine sert çıkış yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, konuyla ilgili yeniden değerlendirme yaptıklarını, ancak bunun da geri adım anlamına gelmediğini söyledi. Meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde HDP Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi ile AK Parti Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan, Mersin Su ve kanalizasyon İdaresine (MESKİ) aboneliklerde, yüzde 2 katılım payı alınmasının, vatandaşın tepkisine neden olduğunu dile getirerek, Başkan Seçer’den açıklama istediler. Eleştirilere yanıt veren Seçer, “Daha önceki belediye 60 yaş altına indirim yapmış. Bu yasal değil. Biz geldik, Sayıştay’ın bu konuda bir uyarısı var. Ben yasaları uygulamak zorundayım” diye konuştu.

“VATANDAŞ BAĞIRIYOR DİYE GERİ ADIM ATAMAM”

Ocak ayı içerisinde 84 kişinin itiraz ettiği bilgisini veren Seçer, “84 kişi Mersin’de ihtilal yaptı. Niye? 1 milyon liralık dairesine 5-6 bin lira katılım payı ödedi diye. Böyle bir yönetim anlayışı olmaz. Vatandaş bağırıyor diye geri adım atamam. Yaptığımın doğru olduğuna inanıyorsam dikine dikine de gideceğim. Bu rakamlar lüks daire sahiplerine dokunur. İki yıl 4 eşit taksit yapıyoruz, yüzde 25 peşinat ıskontosu yapıyoruz. Öde kardeşim. Benden yol, kanalizasyon iste, sel taşkını isteme ama ‘ben sana para vermem’ de. Olmaz. Yine de gözden geçiriyoruz. Eksiğimiz varsa düzeltiriz ama yoksa devam edeceğiz. Burada kararlıyım. Arkadaşlar bir çalışma yapacaklar, bana sunacaklar. Bir düzeltme olacaksa seyyanen bir rakam çıkartmaya çalışıyoruz. Siyasi sorumluluğu da alıyorum. Yasa bana bu hakkı vermiş. Ben yatırım yapmak istiyorum. Aldığım yüzde 2’yi cebime koymayacağım. Size, vatandaşa yine yatırım olarak dönecek”