ŞEHİDİN İSMİ YENİŞEHİR’DE YAŞAYACAK

ŞEHİDİN İSMİ YENİŞEHİR’DE YAŞAYACAK

ŞEHİDİN İSMİ YENİŞEHİR’DE YAŞAYACAK

Yenişehir Belediye Mart ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısının açılışında Başkan Abdullah Özyiğit konuşmasına, Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırıları sonucu şehit düşen 36 askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diledi. Şehitlerimiz için saygı duruşuyla başlayan mecliste Mersinli şehit Jandarma Uzman Çavuş Mert Kaya'nın isminin Yenişehir’deki bir parka verilmesi kararı alındı.

 

Yenişehir Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Toplantı belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Meclisin açılışında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Suriye’nin İdlib kentinde askerlerimize yönelik rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen saldırıda çok acı kayıplarımız oldu. Kahraman Mehmetçiğimiz orada hain bir saldırıda karşı karşıya kaldı. Dileriz ki tüm dünyada barış olsun, dileriz ki hiçbir askerimizin tırnağına taş değmesin. Ben başta şehit ailelerimiz olmak üzere bütün ulusumuza en derin taziyelerimi ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet yaralı askerlerimizi acil şifalar diliyorum.” dedi.

“TEMİZ ENERJİ İLE YAŞAYAN BİR YENİŞEHİR’İ HEP BİRLİKTE OLUŞTURACAĞIZ.”

Yenişehir Belediyesi, aldığı meclis kararıyla İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesini imzalayacak. Konuyla ilgili meclis üyelerine açıklamada bulunan Başkan Abdullah Özyiğit, “Temiz enerji ile yaşayan bir Yenişehir’i hep birlikte oluşturacağız.” diyerek şunları aktardı: “Yenişehirimizde temiz enerji kullanılması ve çevreye ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Temiz enerji konusunda bölgemizde güneşin en verimli kullanılması noktasında Yenişehir Belediyesi olarak yasaların imkân verdiği ölçüde elimizden geleni yapacağız. Belediyemizin bütün enerji ihtiyacını güneşten sağlamak için çalışıyoruz. Bu sözleşmeye imza atmamamız uluslararası kaynaklardan yararlanma noktasında iyi olacaktır. Enerji çok önemli ve çok hassas bir konu, enerjide dışa bağımlı olmanın ne kadar sıkıntılı bir durum olduğunu hepimiz biliyoruz.  Temiz enerji alanlarına yatırım yapmalıyız. Dünya Bankası teşvik ediyor ama bazı engellerle karşı karşıya kalıyoruz. Enerji konusu yaşamımızın bugününü ve yarınını etkiliyor. Bu konuda söz verdiğimiz gibi temiz enerji ile yaşayan bir Yenişehir’i hep birlikte oluşturacağız.”

Mecliste, Mersinli şehit Jandarma Uzman Çavuş Mert Kaya’nın isminin Bahçelievler Mahallesi’nde bir parka verilmesi ile ilgili madde oy birliği ile kabul edildi. Yenişehir Belediyesi, Mersinli şehidin ismini Yenişehir’de yaşatacak.  Öte yandan Yenişehir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulacak sanat galerisine dünyaca ünlü Mersinli ressam Ahmet Yeşil’in ve yine Batıkent Mahallesi’nde bulunan bir parka da TEMA Vakfının kurucusu ‘Toprak Dede’ olarak tanınan Hayrettin Karaca’nın ismini verecek.

Yenişehir Belediyesi ile Tunceli’nin Ovacık Belediyesinin kardeş şehir olması ile ilgili madde de oybirliği kabul edilerek ilgili komisyona havale edildi.

Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediye Meclisinde alınan kararların Yenişehir ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.