Sokak Hayvanları, Pati Uzatarak Teşekkür Ettiler

Sokak Hayvanları, Pati Uzatarak Teşekkür Ettiler

Sokak Hayvanları, Pati Uzatarak Teşekkür Ettiler

“Boşalan Sahillerde Sokak Hayvanlarına Umut Oluyorlar”

Turizm sezonun bitmesine pandemi süreci de eklenince sahiller tamamıyla sessizliğe büründü. Sahillerin sessizliğine bozanlar ise sokak hayvanları ve onların imdadına yetişen Erdemli Belediyesi Limon Çiçeği ekipleri oldu.

Limon çiçeği ekipleri sahillerde bulunan sokak hayvanlarına düzenli mama götürüyorlar onların hayata tutunmalarını sağlıyorlar.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Mersin’in Erdemli İlçesi kış ayının gelmesine pandemi süreci de eklenince sahiller tamamıyla sessizlik kapladı. Sahillerde kimsesiz kalan sokak hayvanların imdadına ise Belediye ekipleri yetişiyor. Limon çiçeği ekipleri düzenli olarak sahillerde bulunan sokak hayvanlarına mama bırakıyor. Dağıtıma belirli aralıklarda Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ da katılıyor.

“Köpekler Patilerini Uzattı”

Gösterilen şefkate ise hayvanlarda duyarsız kalmıyor. Kendisine mama veren Limon çiçeği ekibi personeline patileri uzatan köpek sırayla ayağını uzatıyor. Görenleri duygulandıran görüntüde  hayvanların ne kadar duygusal olduğunu gösteriyor.

Nerede bir canlı varsa orada olmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  “Özellikle pandemi döneminde ve bu gün sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günde bir de turizm sezonunun olmamasından dolayı sahilde bulunan hayvanlarımız çaresiz bir şekilde. Canlının yaşadığı her yerde biz varız, düsturuyla hareket ediyoruz.

Nerede bir canlı varsa Erdemli Belediyesi orada düsturuyla hareket ediyoruz ve sokak hayvanlarımızın bakımını gerçekleştiriyoruz. Şu anda Erdemli Sahillerinden Kocahasanlı sahilindeyiz. Az önce ifade etmeye çalıştığım gibi, turizm sezonun olmayışından dolayı boşalan sahillerde, pandemiden dolayı ve sokak kısıtlamasından dolayı dışarıya çıkamayan insanlarımızın hayvanlarını besleyemeyişinden dolayı bu sokak hayvanlarımızı en güzel şekilde beslemenin gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Hayvanlara sadece mama vermeyen ve onlarla yakından ilgilenen Limon Çiçeği ekibinden Ebru Çabık, “ Hayvanları sevmek insanları sevmek gibidir. Onları sadece gıda ile sevemeyiz, onlara sevgimizi de göstermemiz lazım. Nasıl bir insana güzel bir söz söylediğimiz zaman güzel dönüş yapıyorsa hayvanlarda öyledir” diye konuştu.

Vatandaşlar ise yapılan çalışmaları destekliyor. Az sayıda gönüllü arasında yer alan bir vatandaş ise “Gerçekten kış aylarında burada kimse olmuyor, hayvanlar aç. Limon çiçeği ekibi her zaman desteğimize geliyor. Her zaman yardımımıza koşuyor. Her zaman yanımızda oluyor. Çağırdığımız zaman ise hemen geliyor ve hayvanları mamalıyor. İşte gördüğünüz gibi” diye konuştu.