Son dakika: Corona virüs toplantısı sona erdi! Bakan Koca: Pozitif çıkan yeni vakalar var

Son dakika: Corona virüs toplantısı sona erdi! Bakan Koca: Pozitif çıkan yeni vakalar var

Son dakika: Corona virüs toplantısı sona erdi! Bakan Koca: Pozitif çıkan yeni vakalar var

Son dakika haberine göre bilim kurulunda corona virüs toplantısı sona erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısı sonrası corona virüs ile ilgili açıklamalarında bulundu. Sağlık Bakanı Koca, "Şu anda pozitif çıkan yeni vakalarımız var ancak henüz analiz edilmekte olan numunelerimiz mevcut." dedi. Can kaybı olmadığını söyleyen Koca, "Şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmadı. Bu, olmayacağı anlamına gelmez. Çünkü solunum sıkıntısı olan hastalarımız var." ifadelerini kullandı. Öte yandan Koca, yarın 08.00 itibarıyla İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçuşların yasaklanacağını bildirdi. Bakan Koca, hastanelere ve üniversitelere yeterli miktarda maske ve hızlı tanı kitinin ücret talep edilmeden sağlanacağını belirtti. Bakan Koca vaka sayısını 47 olarak açıkladı.

Son dakika: Corona virüs toplantısı sona erdi Bakan Koca: Pozitif çıkan yeni vakalar var

16.03.2020 - 23:59AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Uçuş yasaklarına başka ülkeleri de ekliyoruz. Yarın 08.00 itibarıyla İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri ile uçuşları yasaklıyoruz. Böylece uçuş yasağı uyguladığımız ülke sayısı 20'ye çıkmış oldu." dedi.

Bakan Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi'nde düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Son birkaç buluşmada bugünü öngörmüşçesine bir beyanda bulunduğunu ifade eden Koca, koronavirüs tehlikesine karşı verilen mücadelede en güçlü ortaklardan birinin medya mensupları olduğunu belirtti.

Dezenformasyonun karşı karşıya oldukları ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Koca, şunları kaydetti:

"Güçlük, sosyal medyanın sorumluluktan uzak unsurlarıyla ilgilidir. Bugün yaşadığımız örnek dikkat çekiciydi. Sabah sahte bir 'belge' üretilip yayıldı. Kamuoyuna 'gizli' diye sunuldu. Amacı güven kaybına yol açmaktı. Tümüyle uydurmaydı. Ciddi haber organlarının bu gibi sahteliklere itibar etmesi söz konusu değildir. Halkımızdan haber kaynakları konusunda çok dikkatli olmalarını istirham ediyorum. Paniği amaçlayan yalan haberlerle mücadele, virüsle mücadelenin bir parçasıdır."

Bakan Koca, salgın vakalarında olayların kontrolden çıkmasının belli başlı faktörlerinden birinin panik olduğuna dikkati çekerek, "Panik, duygusaldır, akla uygun değildir. Panik, toplumu kaçınacağı riske iter. Sağduyulu olmalıyız. Duyguyla değil, akılla hareket etmeliyiz. Unutmamalıyız, tedbir ve panik birbirinin zıddıdır. Bugünler böyle sürüp gitmeyecek, çok geçmeyecek, normal hayatlarımıza döneceğiz." ifadesini kullandı.

AA