Son dakika! Rusya'dan İdlib açıklaması!

Son dakika! Rusya'dan İdlib açıklaması!

Son dakika! Rusya'dan İdlib açıklaması!

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin İdlib'de çatışmasızlık bölgesi oluşturulması konusundaki anlaşmadan doğan yükümlülüklerini yerine getirmediği savunuldu. İdlib'de tırmanan gerilimin ardından Erdoğan ve Putin'in yarın Moskova'da bir araya gelerek gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.

 

DÜNYA

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan İdlib'de yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Türkiye İdlib'deki asker sayısını artırarak uluslararası hukuku ihlal etti ve çatışmasızlık bölgesi oluşturulması konusundaki anlaşmadan doğan yükümlülüklerini yerine getirmedi" denildi.

Suriye'de bulunan Hmeymim Hava Üssü'ne saldırıların günlük hale geldiği belirtilen açıklamada muhalif gruplarla Türkiye'nin mevzilerinin iç içe geçtiği öne sürüldü.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bu açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesinden hemen önce gelmesi dikkat çekti. İdlib'de tırmanan gerilimin ardından Erdoğan ve Putin'in yarın Moskova'da bir araya gelerek gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.

Habertürk