TOROSLAR, ATA'YI ÖZLEMLE ANDI

TOROSLAR, ATA'YI ÖZLEMLE ANDI

TOROSLAR, ATA'YI ÖZLEMLE ANDI

TOROSLAR, ATA'YI ÖZLEMLE ANDI

 

Başkan Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem ve saygıyla andıklarını belirterek; "Tüm dünyanın örnek aldığı, gıpta ile baktığı eşsiz bir liderin izinden gitmenin büyük gururunu ve onurunu yaşıyoruz" dedi.

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Toroslar'da da düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

 

Toroslar Belediyesi, Ulu Önder Atatürk'ü Belediye hizmet binası önünde düzenlendiği Çelenk Sunma Töreniyle yad etti. Çelenk sunumunun ardından saatler 09.05'i gösterdiği anda siren sesi eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak Şanlı Türk  Bayrağı yarıya indirildi.

 

Başkan Yılmaz; "Atamızın Yolundan Asla Ayrılmayacağız"

 

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Anma Programında ise Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin protokolüyle bir araya geldi. Başkan Yılmaz; "Bugün Ulu Önderimiz Atatürk'ün manevi huzurunda olmaktan onur duyuyoruz. İzinden, yolundan asla ayrılmayacağız. Ulu Önderimizi rahmetle, özlemle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Belediye Personelinin Çocukları da Ata'yı Sevgiyle Andı

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Programına, Toroslar Belediyesi personelinin çocukları da katıldı. Atatürk baskılı tişörtler giyen çocukların gözlerindeki Atatürk sevgisi ise görülmeye değerdi.

 

Minikler, programın ardından Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi'nin psikologları ile birlikte Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Burada, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın çocuklar için hazırlattığı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eseri olan "Nutuk" kitabı da miniklere hediye edildi.