TOROSLAR, KIŞ TURİZMİ'NDE MARKA OLACAK

TOROSLAR, KIŞ TURİZMİ'NDE MARKA OLACAK

TOROSLAR, KIŞ TURİZMİ'NDE MARKA OLACAK
TOROSLAR, KIŞ TURİZMİ'NDE MARKA OLACAK
TOROSLAR, KIŞ TURİZMİ'NDE MARKA OLACAK
TOROSLAR, KIŞ TURİZMİ'NDE MARKA OLACAK

TOROSLAR, KIŞ TURİZMİ'NDE MARKA OLACAK

 

            Arslanköy'de, 1453 rakımda gerçekleştirilecek Toroslar Kar Festivalinin hazırlık çalışmalarını inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Mersinimiz, artık kış turizminde de adından söz ettirecek. Toroslar kış turizminde marka olacak" dedi.

            Toroslar Belediye'sinin Mersin'de ilk kez Arslanköy Yaylasında düzenleyeceği Kar Festivali, bölge halkını da sevindirdi.

            Kış sporlarının yanı sıra eğlencenin de doruğa çıkacağı festivalde bölge esnafı da kurulan stantlarda; sucuk ekmek, yüksük çorbası, dövme  pilavı, sıkma, börek, gözleme, zeytin ve peynir gibi yöresel yiyeceklerin ve ürünlerin satışını yapabilecek.

 

BAŞKAN YILMAZ: "TOROSLAR, KARFEST'E HAZIR"

 

         Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 25-26 Ocak 2020 tarihlerinde Arslanköy Yaylasında yapılacak olan festivalin hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi.  Başkan Yılmaz, belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek çalışmaların değerlendirmesini de yaptı.

            Arslanköy'ün Yaylacık Tepesinde 2 bin metre yükseklikten tüm Çukurovalılara seslenerek festivale davet eden Başkan Yılmaz; "Bu hafta sonu 25 Ocak Cumartesi günü ve 26 Ocak Pazar günü Arslanköy'de ilk defa bir Kar Festivali düzenleyeceğiz. 7'den 77'ye herkese hitap edecek etkinliklerimiz olacak. Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası, kızaklı kayak, buz heykel sergisi, kayaklı koşu, kardan adam yarışması, snowboard, yamaç paraşütü ve animasyon gösterilerinin yer alacağı festivalimizde ünlü rap sanatçısı EYPİO da sahne alacak. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

            Festival ile artık Toroslar'ın kış turizminde de oldukça iddialı bir konumda yer alacağına inandıklarını belirten Başkan Yılmaz; Mersin'in yazının ve kışının ayrı bir güzellikte olduğunu vurgulayarak; "Toroslarımızın yaylaları, eşsiz doğası ve güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Bu güzellikleri herkesin görmesini ve tanımasını istiyoruz. Mersin'de ilk defa düzenlenecek olan Kar Festivali'ni başlatmış olmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Toroslar kış turizminde marka olacak" dedi.


Daha Fazlasını Görmek İçin Tıklayınız