TOROSLAR'DA RAMAZAN SOHBETLERİ ONLİNE YAPILIYOR

TOROSLAR'DA RAMAZAN SOHBETLERİ ONLİNE YAPILIYOR

TOROSLAR'DA RAMAZAN SOHBETLERİ ONLİNE YAPILIYOR
TOROSLAR'DA RAMAZAN SOHBETLERİ ONLİNE YAPILIYOR
TOROSLAR'DA RAMAZAN SOHBETLERİ ONLİNE YAPILIYOR

         Toroslar Belediyesi'nin, sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan "Toroslar'da Ramazan"programı  gönüllere misafir olmaya devam ediyor.

            Ramazan ayı boyunca her gün özel konu ve konuklarıyla dijital ortamda vatandaşlarla buluşan program, saat 18.45'de başlıyor. Programda, Nefes Musiki Topluluğu'nun tasavvuf dinletilerinin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş Ramazan ayı eğlenceleri olan Meddah, Hacivat ve Karagöz de Mersinlilere yeniden yaşatılıyor.

            Toroslar Belediyesi ekipleri tarafından ilçe sakinlerinin evlerinde hazırlanan iftar sofralarından da videokonferans aracılığıyla canlı bağlantı yapılarak, Ramazan ayının güzellikleri paylaşılıyor.

            Programa; MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Türk Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör, İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük, Toroslar Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Levent Küçükkavruk, Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hasan Telli, Mersin İl Murakıbı Oktay Bingöl, Emekli İmam Ali Öğüşlü, Emekli İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Muzaffer Uysal, Sağlık Mahalle Muhtarı Ayşe Şen, Portakal Mahalle Muhtarı Nazmi Kunt, Osmaniye Mahalle Muhtarı Cengiz Şahpaz, Güneykent Mahalle Muhtarı Abdullah Ayhan ve Musalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Tek konuk olarak katıldı.

            Toroslar Belediyesi Sosyal ve Sağlık İşleri Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden, Fen İşleri ve Koordinasyon Müdürü M.Yaşar Işık ve Temizlik İşleri Müdürü Erdem Akgül de yayına katılarak Koronavirüs sürecinde yapılan başarılı çalışmaları izleyicilere aktardı.

 

Başkan Yılmaz: "Mesafenin Önemi Yok. Her Zaman Yanınızdayız"

 

            "Ramazan ayının ruhuna uygun programlarımızla hemşehrilerimizin evlerine konuk olarak gönül sofraları kuruyoruz " diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl Ramazan ayında evlerimizdeyiz. Biz de Toroslar Belediyesi olarak vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirmeleri ve Ramazan ayının o manevi iklimini yaşamaları amacıyla Toroslar'da Ramazan programımızı sosyal medya hesaplarımızdan hemşehrilerimizle online buluşturduk. Mesafenin önemi yok. Uzakları yakın eden imkanlarla yine bir arada olmanın hazzını yaşıyoruz. Biz her zaman yanınızdayız. İnşallah hemşehrilerimizle buluşacağımız güzel günler yeniden gelecek. Ama şimdi evinizde kalın, sağlıkla kalın" diye konuştu.