VAKİT SİYASET DEĞİL HİZMET VAKTİ

VAKİT SİYASET DEĞİL HİZMET VAKTİ

VAKİT SİYASET DEĞİL HİZMET VAKTİ

KAMUOYUNA DUYURULUR...
Bilindiği üzere, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlere yol açan Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza yönelik sınırlama ve sonuçta evlerinden çıkamamaları sonucu başta gıda olmak üzere, çeşitli talep ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, Valilikler himayesinde ve Kaymakamlıklar Başkanlığında “Vefa Sosyal Destek Grupları” oluşturulmuştur. 
Bu uygulama tüm yurtta devam ederken, İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı Genelge sonucu, 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Nihayetinde tüm Türkiye’de Vefa Sosyal Destek Gurupları toplantılar yaparak, ihtiyaç sahibi insanlarımızın taleplerine yanıt verecek çalışmalarla ilgili kararlar almıştır. 
Bu kararlar neticesinde, Akdeniz Kaymakamı başkanlığında toplanan kurul kararı ile kentimizde de ücretsiz ekmek dağıtımına karar verilmiştir. Zira aynı karar doğrultusunda; Vefa Sosyal Destek Gurubuna üye tüm belediyeler ücretsiz ekmek dağıtımı yapmışlardır. 
Nitekim kentimizde, aynı partiye (CHP) mensup Yenişehir, Tarsus ve Mezitli ilçe belediyeleri de bölgelerindeki Vefa Sosyal Destek Gurupları ile koordineli şekilde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz ekmek dağıtımı gerçekleştirmiştir. 
Bu arada; geçtiğimiz hafta sonu uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde, hafta arasında Akdeniz ilçe Kaymakamlığı’nda Akdeniz Vefa Sosyal Destek Grubu’nun toplantısı yapılmış, bu toplantıya; Başta Büyükşehir Belediyesi’nden olmak üzere belediyemiz ve grup temsilcileri de katılmışlardır. 
Toplantıda Akdeniz Kaymakamımız; hafta sonunda uygulanacak sokağa çıkma yasağı sürecinde yapacakları çalışmalar hakkında kurul üyelerinden bilgi istemiştir. Mersin Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, sokağa çıkma yasağı kapsamında herhangi bir çalışma yapmayacakları bilgisini vermişlerdir. Ve bu karar imza altına alınmış, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de karara imza atmışlardır.  
Kurul toplantısına, Belediyemizi temsilen katılan Başkan Yardımcımız ve Zabıta Müdürümüz ise, hafta sonunda Vefa Sosyal Destek Gurubu adına; Akdeniz sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz ekmek ve çorba dağıtımı yapmak istediklerini belirterek gerekli izinleri almışlardır. 
Mersin Valiliği himayesinde ve Akdeniz Kaymakamlığı Başkanlığı’nda kurulan Akdeniz Vefa Sosyal Destek Grubu bileşeni olan Akdeniz Belediyemize ekmek dağıtma izni; AK Partili bir belediye olduğumuz için değil; geçen hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında, halkımıza sunmak istediğimiz hizmetler hakkında Kurul’a önceden bilgi aktarıp izin istememiz sonucu mümkün olabilmiştir. 
Kargaşaya mahal vermeden, ihtiyaç sahibi insanlarımıza en kısa sürede ve en verimli şekilde ulaşmanın yolu koordineli bir sistem ve işbirliği içindeki bir çalışmadan geçer. Tüm kurum ve kuruluşlar arasında sağlanacak bu uyum ve eşgüdüm sayesinde ancak süreç etkili şekilde yönetilebilir ve insanlarımıza ihtiyaçları kısa zaman içinde ulaştırılabilir. 
Şunu da belirtmek gerekir ki Akdeniz Belediyesi; 23-24-25-26 Nisan 2020 tarihleri arasında uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağı süresince de Akdeniz Vefa Sosyal Destek Grubu’nun bir bileşeni ve üyesi olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve talep eden insanlarımıza ücretsiz ekmek dağıtacaktır. 
Ülke olarak böylesi hassas, kritik ve zorlu günlerden geçtiğimiz bir dönemde, bu konunun siyasi zemine çekilmeye çalışılması hiç kimseye fayda sağlamayacaktır. Yapılması gereken; başta sokağa çıkma kısıtlaması olan vatandaşlarımız ile ihtiyaç sahibi insanlarımızın taleplerini karşılamak; birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bu süreci atlatmak olmalıdır. 
Tüm belediye başkanlarımızdan bu hassasiyet içerisinde davranmalarını bekliyor ve bu zor günlerde gereksiz tartışmalardan kaçınarak, öncelikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya davet ediyorum. Hizmet yarışında; özellikle de sokağa çıkma yasağı sürecinde mağduriyet yaşayabilecek ihtiyaç sahibi insanlarımızın istek ve taleplerini karşılamaya yönelik çalışmalarda hiçbir engel yoktur. 
Kamu kurumlarımızın da aynı duyarlılık içinde olduğunu biliyor; Vefa Sosyal Destek Grubu himayesinde; herkesi, birlik ve beraberlik ruhu içinde, halkımızla dayanışma içerisinde olmaya davet ediyorum. Kamuoyu ve basının bilgisine saygıyla sunarım... 

M. MUSTAFA GÜLTAK
AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI