YENİŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

YENİŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

YENİŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Yenişehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Yenişehir Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısı belediyenin sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlandı.
Toplantı bir önceki birleşim tutanaklarının okunmasıyla başladı. Mecliste önceki toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri komisyonlardan geçerken, meclis üyelerinin de oy birliği ile kabul edildi.
Toplantının açılışında Başkan Abdullah Özyiğit, konuşmasına son günlerde yaşanan doğal afetlerden dolayı hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Başkan Özyiğit, “Maalesef Şubat ayı çok iyi gelmedi. Son dönemde meydana gelen depremin ardından çığ felaketi, Suriye’den gelen şehit haberleri daha sonra bir uçak kazası yaşadık. Felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı diliyorum.” dedi.
BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA’YI ANMA KONSERİ ERTELENDİ
Yenişehir Belediyesi tarafından 8 Şubat’ta yapılması planlanan Barış Manço ve Cem Karaca’yı anma konserinin ertelendiğini söyleyen Başkan Özyiğit, “Ustaları anma çerçevesinde Barış Manço ve Cem Karaca’nın ölüm yıl dönümleri dolayısıyla anma etkinlikleri planlamıştık. Bu kadar olumsuzluk varken böyle bir etkinliğin doğru olmayacağını düşündük, inanıyorum ki vatandaşlarımız da bu şekilde hissetmektedirler. Bu nedenle etkinliğimizi 22 Şubat tarihine erteledik.”
Yenişehir Belediyesi koordinatörlüğünde İşte Kadın İşte Gelecek Projesinin Avrupa Komisyonu tarafından kabulü ile belirlenecek proje bütçesinin %10’nun eş finansman olarak belediye tarafından karşılanması ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Özyiğit, belediye meclisinde alınan kararların Yenişehirimize hayırlı olmasını diledi.