Yenişehir Belediyesi dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor

Yenişehir Belediyesi dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor

Yenişehir Belediyesi dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor

Yenişehir Belediyesi dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor
Mersin Yenişehir Belediyesi, yeni tip korona virüsü Covid-19’a karşı vatandaşların sağlığını korumak amacıyla kent genelinde dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarını sürdürüyor.  Kamu kurum ve kuruluşları ile yoğun olarak kullanılan tüm alanları periyodik olarak dezenfekte eden Yenişehir Belediyesi, talep üzerine sitelerin ortak kullanım alanlarını ve çocuk oyun gruplarını da virüsten arındırıyor. 


Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de korona virüs vefat ve günlük vaka sayıları rekor seviyeye ulaştı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in talimatıyla, 7 Mart 2020 tarihinde dezenfeksiyon ekipleri kurarak, pandemiye karşı mücadele eden Yenişehir Belediyesi, günlük vaka sayılarının artmasıyla birlikte çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı. Yenişehir Belediyesi dezenfeksiyon ekipleri, ibadethaneler, kamu kurumları, sosyal tesisler, kültür ve sanat merkezleri, pazar yerleri ve taksi ve taksi duraklarını düzenli olarak dezenfekte ediyor. Ekipler, gelen talep üzerine sitelerin ortak kullanım alanlarında da çalışmalarını sürdürüyor. 
Rüzgarlı, “Özel firmalara para vermektense belediyenin bu hizmetinden yararlanmak gayet güzel”
Çiftlikköy Mahallesi’ndeki bir sitede yöneticilik yapan Seçkin Rüzgarlı, Yenişehir Belediyesinin ücretsiz dezenfeksiyon hizmetinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Rüzgarlı, “Belediyeye dezenfektasyon için talepte bulunmuştuk. Sağ olsunlar geldiler, şuanda parkımızı dezenfekte ediyorlar. Binamızın girişleri ve yönetim odamız da dezenfekte edildi. Sağlığımız açısından iyi bir durum. Belediyemizin bu hizmetinin ücretsiz olması da çok iyi. Şu zamanlarda insanlar çalışmıyorlar zaten, özel firmalara para vermektense belediyenin bu hizmetinden yararlanmak gayet güzel. Belediyemize teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu. 
Uçar, “Bir telefonla geldiler”
Akkent Mahallesi’nde apartman görevlisi olarak çalışan Rabia Uçar ise Yenişehir Belediyesi ekiplerinin bir telefonla binalarını dezenfekte etmek için geldiklerini kaydetti.  Uçar, “Apartman görevlisiyim. Dezenfekte için çok teşekkür ederim. Bir telefonla geldiler. Apartmanımızla ilgilendiler. Bu hizmet bizim sağlığımız için çok önemli.” dedi. 
Vatandaşlar, 444 33 54 telefon numarasını arayarak Yenişehir Halk Masası’na talepte bulunabiliyor.