Yenişehir Belediyesinden çocuklara özel sokak

Yenişehir Belediyesinden çocuklara özel sokak

Yenişehir Belediyesinden çocuklara özel sokak

Mersin Yenişehir Belediyesi çocukların güvenli bir ortamda eğlenceli vakit geçirebilmeleri amacıyla 50. Yıl Mahallesi’nde “Çocuk Oyun Sokağı” açtı. Trafiğe kapatılan sokağa çeşitli eğitici oyun grupları yerleştiren ve zemini geleneksel oyunlar için boyayan Yenişehir Belediyesi, kente çocukların renkli oyunlar oynayabileceği yeni bir alan kazandırdı. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Çocuk Oyun Sokağı’nı gezdi, çocuklarla oyunlar oynadı.

Mersin Yenişehir Belediyesi çocukların eğitimlerine katkı sunarken, eğlenceli vakit geçirebilmeleri adına da renkli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Mersin Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kent Konseyi, Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği işbirliğiyle yapılan Çocuk Oyun Sokağı açılışı çocukların ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 50.Yıl Mahallesi’nde bulunan 20.Cadde ile 2715 sokağının kesişiminde açılan sokağa çocuklar için basketbol potaları ve küçük futbol sahası yerleştirildi, ayrıca nostaljik oyun oynayabilmeleri için de sokağa boyamalar yapıldı.

Başkan Özyiğit, “Burası sadece bir sokak açılışı değil, burası bir başlangıcın açılışı”

Sokağın açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit “Burası sadece bir sokak açılışı değil, burası için başlangıcın açılışı diyebiliriz. İlk oyun sokağımızı açtık ve devamı gelecek. Yenişehir’de yaşayan çocukların dışarıda güvenli bir şekilde oyun oynayabilmeleri için çalışmalarımız sürecek.”dedi. Başkanı Abdullah Özyiğit “Yönetim anlayışımızı oluşturan 6 temel ilkemizden biri olan Hareket ilkemizle vatandaşlarımız evlerinde oturmasın, sokağa insin, sağlıklı bir hareket içinde olsunlar istedik. Başlangıçta da çocuklarımız bu hareketten faydalanmalı. Onları ekran başından, bilgisayar ve televizyondan kurtaralım. Anne ve babaları da öyle ama çocuklarımız daha önemli. Bunun için bu alanları oluşturma noktasında bir çaba içerisindeyiz. Eğitimle, kültürle, sanatla ve sporla çocuklarımızı geleceğe hazırlamalıyız.” ifadelerini kullandı.“Birlikte güzel, sağlıklı ve mutlu yaşamak için her şeyi yapmaya öncülük etmek zorundayız” diyerek sözlerini sürdüren Başkanı Özyiğit “Çocuk oyun sokağımızda bize destek olan, omuz omuza veren yüreği büyük insanlara teşekkür ediyorum. İlk oyun sokağımız oldu. Mahallemize, çevrede yaşayan çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun.”şeklinde konuştu.Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır’a, ÇUGİDER Başkanı Sibel Gelbul’a ve ASKON Mersin Başkanı Hasan Arslan’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.