YENİŞEHİR SÖYLEŞİLERİ’NİN BU AYKİ KONUĞU DERVİŞ EROĞLU

YENİŞEHİR SÖYLEŞİLERİ’NİN BU AYKİ KONUĞU DERVİŞ EROĞLU

YENİŞEHİR SÖYLEŞİLERİ’NİN BU AYKİ KONUĞU DERVİŞ EROĞLU

Yenişehir Belediyesi hayata geçirdiği ‘Yenişehir Söyleşileri’ kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu Mersinlilerle buluşturuyor. Uluslararası alanda başarı yakalamış ve alanında uzman isimleri Mersinlilerle bir araya getirmeyi hedefleyen Yenişehir Belediyesi ilk olarak Alderman Emma Edhem’i Mersin’e getirmişti. 

Başkan Özyiğit’ten söyleşiye davet

Yenişehir Belediyesi, alanında uzmanlaşmış ve uluslararası anlamda başarı yakalamış isimleri ‘Yenişehir Söyleşileri’ adı altında Mersin’e getirmeye devam ediyor. ‘Yenişehir Söyleşileri’nin ilk konuğu, Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Londra üst kamara üyesi Alderman Emma Edhem olmuştu. Konuklarını Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde ağırlayan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yeni konuğu ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin (KKTC) 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olacak.  Eroğlu, deneyimlerini aktarmak üzere 13 Şubat Perşembe günü saat 17.30’da Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Mersinlilerle bir araya gelecek. Derviş Eroğlu’nun tecrübeli bir siyasetçi olduğunu söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm vatandaşları söyleşiye davet ederek şunları söyledi: “Daha önce ilkini yaptığımız Yenişehir Söyleşilerine önemli bir siyaset adamı olan Derviş Eroğlu ile devam ediyoruz. Sayın Eroğlu’nun bizlere anlatacağı bizim de tecrübelerinden yararlanacağımız çok şey olduğuna inanıyorum. Mersinli hemşehrilerimizi yarın söyleşiye bekliyoruz.”

Derviş Eroğlu kimdir

Derviş Eroğlu Kıbrıs Adası'nın Mağusa ilçesinin Ergazi Köyü'nde 7 Mart 1938 tarihinde dünyaya geldi. Orta ve lise tahsilini Mağusa'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren Eroğlu, 5 yıl Mağusa'da hekimlik yaptı. Daha sonra Ankara'da üroloji ihtisası yaparak 1972 yılında Mağusa Devlet Hastanesi'inde ürolog olarak görev yaptı. 1976 yılında Cumhuriyet Meclisi'ne milletvekili olarak seçildi.

Aynı yıl Milli Eğitim Bakanı olarak kabinede görev aldı. Aralık 1983 tarihinde UBP genel başkanı seçildi. KKTC'nin ilan edilmesinin ardından 1985-1994 yılları arasında 4 kez hükümet kuran Derviş Eroğlu, 2,5 yıl ana muhalefet liderliğinden sonra 1996'da yeniden birinci parti olan partisi UBP'nin yanına DP'yi alarak Başbakan oldu. 1998 yılı seçimlerinden de birinci çıkan Eroğlu, 2004 seçimlerine kadar başbakan olarak kaldı.

Eroğlu'nun yokluğunda UBP milletvekilleri Hüseyin Özgürgün ve Tahsin Ertuğruloğlu UBP Genel Başkanlığı'na seçildi. 29 Kasım 2008 tarihinde yapılan kurultayda yeniden genel başkan seçilen Eroğlu, 18 Nisan 2009 seçimlerini farklı kazanarak yıllar sonra tekrar tek başına 8. Eroğlu hükümetini kurdu. 2010 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Eroğlu, %50.4 oyla ilk turda KKTC'nin 3. Cumhurbaşkanı olarak seçildi.

18 Nisan 2010 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazandı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı oldu.

Dr. Derviş Eroğlu, Meral Eroğlu ile evli ve dört çocuk, beş torun sahibi.