YENİŞEHİR’DE 8 MART SANATLA KUTLANACAK

YENİŞEHİR’DE 8 MART SANATLA KUTLANACAK

YENİŞEHİR’DE 8 MART SANATLA KUTLANACAK

Yenişehir Belediyesi, kadın mücadelesi ve dayanışmasına destek olmak amacıyla ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında sinema ve dizi oyuncusu Meltem Cumbul, Yazar İpek Ongun ve fotoğraf sanatçısı Canan Yaşar, Yenişehirlilerle buluşacak.

Yenişehir’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel söyleşiler, atölye çalışmaları, dinletiler, sergiler, tiyatro oyunları ve imza etkinlikleri düzenlenecek. Yenişehir Kent Konseyi, İçel Sanat Kulübü ve Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği’nin de katkı sunduğu etkinlikler, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.  

Mersin Oda Korosunun konseriyle başlayacak etkinlikte fotoğraf sanatçısı Canan Yaşar’ın ‘Anadoluydu Kadınların Adı’ adlı resim sergisi de yer alacak. Serginin ardından fotoğraf sanatçısı Yaşar, çalışmalarına ait serüvenleri izleyicilerle paylaşacak. Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart etkinliklerinin bir diğer konuğu ise ‘On yedi’ ve Bir Genç Kızın Gizli Defteri’ isimli eserleri ile tanınan ve kitaplarında daha çok genç kadınları konu edinen ünlü yazar İpek Ongun olacak.

Ongun’un söyleşisinin ardından Yenişehir Belediyesi Tiyatro kursiyerlerinin rol aldığı ‘Mersin’in Kadınları’ adlı tiyatro eseri sergilenecek. Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Meltem Cumbul ise  Aladağ’da bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında ihmaller nedeniyle can veren öğrencilerin konu edildiği bir atölye çalışması gerçekleştirecek. İnteraktif bir şekilde gerçekleşecek atölye çalışmasında Cumbul, yaklaşık 2 saat boyunca izleyicilere metin okuma ve oyunculuk konusunda bilgiler aktaracak.

Ayrıca Yenişehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ‘Kendi Parkını Kendin Yap’ sloganıyla yeni bir uygulama başlatıyor. Yenişehir Belediyesi hazırladığı Atölye Park etkinliğiyle kadın estetik bakış açısını parklara yansıtacak. Yenişehir parklarına kadın eli değecek. Etkinlik kapsamında peyzaj mimarı ve heykeltıraş eşliğinde Yenişehirli hünerli kadınlar, Müfide İlhan Parkında heykeller, topraktan küpler, bitki ve ahşap uygulamaları, çitler ve peyzaja yönelik birçok çalışma yapacak.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde düzenleyecekleri etkinliklere davet etti. Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik takvimi ise şu şekilde;

MERSİN ODA KOROSU- DİNLETİ, SAAT: 12.30

SANATÇI CANAN YAŞAR- SÖYLEŞİ, SAAT: 13.00

YAZAR İPEK ONGUN- SÖYLEŞİ, SAAT 13.30

MERSİN’İN KADINLARI- TİYATRO OYUNU, SAAT: 14.00

OYUNCU MELTEM CUMBUL-ALADAĞ METİNLERİ ATÖLYE GÖSTERİMİ, SAAT: 15.00

MELTEM CUMBUL-SÖYLEŞİ, SAAT: 18.00