YENİŞEHİR’DE BEBEK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

YENİŞEHİR’DE BEBEK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

YENİŞEHİR’DE BEBEK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Yenişehir Belediyesi 0-3 yaş aralığındaki çocukların gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Belediye, Yenişehir Akademi bünyesinde 0-3 yaş gurubunda ki çocuklar için dil-bilişsel ve kavramsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Bebek Kütüphanesi açtı.

Yenişehir Belediye Akademi’de 0-3 yaş arası gelişim değerlendirme ve erken çocukluk dönemi aile eğitimi ile Türkiye’de bir ilke imza atan Yenişehir Belediyesi, kurduğu Bebek Kütüphanesi’ni hizmete açtı. Oluşturduğu bebek kütüphanesiyle Yenişehir Belediyesi, 0-3 yaş aralığındaki çocuklara ay gruplarına göre belirlenmiş kitaplarla destek sağlayacak. Yeni doğandan itibaren çocuklar aileleriyle birlikte kütüphaneden kendi ay gruplarına uygun kitapları alabilecek ve evlerinde kendi kütüphanelerini oluşturabilecekler.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “EĞİTİM YAŞINI SIFIRA İNDİRDİK”

Çocuklara kitap okumanın beyin gelişimine sağladığı katkı sebebiyle bu dönemde çocukların kelime dağarcığı ve algı becerileri de geliştirilecek.  Yenişehir Belediyesi erken çocukluk dönemi gelişim sürecine; Erken Çocukluk Dönemi Aile Eğitimi Programı, 0-3 Yaş Çocuk Gelişim Değerlendirme Uygulaması ve 0- 3 yaş gelişimine yönelik Bebek Kütüphanesiyle katkıda bulunacak. Eğitim yaşını sıfıra indirdiklerini söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “ Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak için Yenişehirimizde Bebek Kütüphanesi açtık. Tüm vatandaşlarımızın gelip kütüphaneden faydalanmalarını istiyoruz. Ücretsiz bir şekilde vereceğimiz kitapların çocukların gelişimlerinde kilit bir rol oynayacağını düşünüyoruz.0- 3 Yaş Arası Erken Çocukluk Eğitimi projesiyle bilimsel araştırmalar ışığında uzman görüşü alarak adım atıyoruz. Çocukların zihinsel gelişiminin büyük bir bölümü bu dönemde oluşmaktadır. Hayatımızdaki en önemli evrelerden biri ve biz Yenişehir Belediyesi olarak eğitimi bu evrede sıfırdan başlatıyoruz.” dedi.