Yusuf Efe’den matematik olimpiyatlarında büyük başarı

Yusuf Efe’den matematik olimpiyatlarında büyük başarı

Yusuf Efe’den matematik olimpiyatlarında büyük başarı

Mersin Yenişehir’de bulunan Mersinli Ahmet İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Yusuf Efe Erdem, Uluslararası Amerikan Matematik Olimpiyatları’nda büyük bir başarıya imza atarak, bronz madalya kazandı. Yusuf Efe mutluluğunu eğitim konusunda önemli çalışmalara imza atan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile paylaştı. Yusuf Efe ve ailesini makamında ağırlayan Başkan Özyiğit, “Yenişehirli çocuklar her alanda fark yaratmaya devam ediyor, Yusuf’un ve diğer tüm çocuklarımızın her zaman destekçisi olacağız.” dedi.

Amerika’da bulunan Güney Illinois Üniversitesi(SIU)ve Singapur Uluslararası Matematik Yarışmaları Merkezi(SIMCC)tarafından düzenlenen Uluslararası Amerikan Matematik Olimpiyatları’na katılan 9 yaşındaki Yusuf Efe Erdem bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yusuf Efe Erdem ve ailesiyle bir araya gelerek, kendilerini tebrik etti.

Başkan Özyiğit, “Çocuklarımızın potansiyelini ortaya çıkarmalı, onları doğru yönlendirmeli ve kendilerine imkân tanımalıyız.”

Çocukların potansiyellerinin ortaya çıkarılması ve doğru yönlendirilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak bu anlayışla hareket ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Yusuf Efe’yi gönülden tebrik ediyorum, Yenişehirli çocuklar her alanda önemli başarılara imza atıyorlar. Bu yıl Türkiye Okullar Arası Yıldız Kızlar Voleybol Türkiye Şampiyonası'nda Belediyemizin desteğiyle mücadele eden Mersin Yenişehir Pirireis Ortaokulumuz şampiyon oldu. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol altyapımızdaki 7 kız çocuğumuz milli takımlara davet edildi. Geçtiğimiz yıl YKS’de Yenişehirli üç gencimiz Türkiye genelinde ilk 10’a girme başarısı göstermiş ve ilk kez aynı ilçeden üç öğrenci ilk 10’a girdi. Yusuf Efe’nin bu başarısı da bizi çok mutlu etti. İnanıyorum ki gelecekte güzel yerlere gelecek, çocuklarımızın potansiyeli var. Bu potansiyeli ortaya çıkarmalı, onları doğru yönlendirmeli ve kendilerine imkân tanımalıyız. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak bu anlayışla çalışıyoruz.”

Başkan Özyiğit, erken çocukluk eğitimi ve BETEM’e dikkat çekti

Bilimsel temelli bir eğitimle çocukları geleceğe hazırladıklarını ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiğimiz Erken Çocukluk Gelişimi Projesi kapsamında kurduğumuz Beceri Temelli Eğitim Merkezimiz, BETEM’de tam olarak bunu yapıyoruz. Bireysel eğitimler vermememizin yanı sıra çocuklarımızın potansiyellerini de ortaya çıkarıyoruz. Çocuklarımızı gözlemliyor ve ilgi duyduğu alanı tespit ederek, buna yoğunlaşıyoruz. Marmara Üniversitesi bünyesindeki Marmara Aile Becerileri Eğitim Programı(MABEP)’nda görev yapan çok değerli hocalardan danışmanlık desteği alıyoruz. Yani bilimsel temelli bir eğitim programı ile çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. İnanıyorum ki Yenişehirli çocuklar gelecekte adından söz ettirecek önemli başarılara imza atacaklar.” diye konuştu.  Başkan Özyiğit, son olarak Yusuf Efe’nin ailesini de tebrik etti.

Yusuf Efe “ODTÜ’de okumak ve bilim insanı olmak istiyorum.”

Matematik olimpiyatlarındaki başarısı ile ilgili konuşan Yusuf Efe ise “Sonuç beni çok mutlu etti, çok da zorlanmadım. Matematik çok eğlenceli, soruları çözmek oyun gibi geliyor. ODTÜ’de okumak ve bilim insanı olmak istiyorum.” diye konuştu.

Hülya Erdem “Başkanımıza güveniyoruz, eğitim konusunda hayata geçirdiği çalışmaları biliyoruz”

Yusuf Efe’nin annesi Hülya Erdem de “Yusuf Efe, bizi çok gururlandırdı, ilkokula başladığı günden bu yana çok istekli, biz de onu desteklemek istiyoruz. ‘Daha iyi nasıl yetiştirebiliriz, ona nasıl eğitim verebiliriz?’ diye düşünüyoruz. Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit ile de görüştük, her konuda yanımızda olacağını söyledi. Başkanımıza güveniyoruz, eğitim konusunda hayata geçirdiği çalışmaları biliyoruz” dedi.