BÜYÜKŞEHİR, SARIKEÇİLİ ÇOCUKLARI MİSAFİR ETTİ

BÜYÜKŞEHİR, SARIKEÇİLİ ÇOCUKLARI MİSAFİR ETTİ

BÜYÜKŞEHİR, SARIKEÇİLİ ÇOCUKLARI MİSAFİR ETTİ
BÜYÜKŞEHİR, SARIKEÇİLİ ÇOCUKLARI MİSAFİR ETTİ
BÜYÜKŞEHİR, SARIKEÇİLİ ÇOCUKLARI MİSAFİR ETTİ
BÜYÜKŞEHİR, SARIKEÇİLİ ÇOCUKLARI MİSAFİR ETTİ

BAŞKAN VEKİLİ GÜLCAN KIŞ’TAN ÇOCUKLARA: “SİZ DE MUTLUYSANIZ HER YIL BULUŞALIM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehrin yüksek kesimlerinde aileleriyle birlikte konargöçer bir hayat süren, kent merkezindeki olanaklardan faydalanma olanağı bulamayan çocuklar için anlamlı bir çalışmaya imza attı.

Sarıkeçili Yörük ailelerin çocuklarını bir hafta kent merkezinde ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, çocuklara sosyal, sportif ve kültürel alanlarda olanaklar sundu. Çocuklar, yarıyıl tatilinde satranç, yüzme, jimnastik, tenis gibi etkinliklere ve gezilere katıldı.

Çocuklarla bir araya gelen Büyükşehir Başkan Vekili Gülcan Kış, “Biz sizleri görmekten mutluyuz. Siz de mutluysanız bunu her yıl yapalım, her yıl buluşalım” dedi.

MERSİN/ (FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kırsal bölgelerde yaşayan çocuklar için anlamlı bir çalışmaya imza attı. Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki olanaklardan yararlanma olanağı bulamayan Sarıkeçili Yörük ailelerin çocuklarını Macit Özcan Spor Kompleksi’nde ağırladı.

Çocuklara sportif, sosyal ve kültürel alanlarda olanak sunmayı amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı programla çocukların dolu dolu bir hafta geçirmelerini sağladı. Çocuklarla bir araya gelen Büyükşehir Başkan Vekili Gülcan Kış, “Biz sizleri görmekten mutluyuz. Siz de mutluysanız bunu her yıl yapalım, her yıl buluşalım” dedi.

Çocuklar için dolu dolu bir etkinlik programı hazırlandı

Yaşadıkları bölgelerden yola çıkarak 26 Ocak’ta merkeze varan, Mersin’in Aydıncık İlçesi’nden 18, Mezitli İlçesi’ne bağlı Tepeköy Mahallesi’nden  13 olmak üzere toplam 31 çocuğa öncelikle Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinliklerde kullanabilecekleri eşofman, ayakkabı, penye tişört, mayo, terlik, havlu, sweatshirt, yağmurluk, çanta ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Çocukların yeme-içme, konaklama ve ulaşım gibi tüm giderlerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı proje kapsamında çocuklar için dolu dolu bir etkinlik programı hazırlandı. İlk gün Karagöz-Hacivat gösterisi izleyen çocuklara aynı gün Marina Yat Limanı ve Adnan Menderes Sahil Şeridi gezdirildi.  İkinci günde ise çocuklar satranç, yüzme, jimnastik, oryantiring, film gösterimi gibi etkinliklerle keyifli ve dolu dolu vakit geçirdi.

Çocuklara ayrıca sağlık ve diş taraması ile genel muayene yapıldı. Etkinlik kapsamında SayaPark’a götürüldü ve Rafadan Tayfa'nın ikinci sinema filmi olan ‘Rafadan Tayfa 2: Göbeklitepe’yi izledi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile verimli bir yarıyıl tatili geçiren çocuklardan Ümmü Aydın ilk defa jimnastik yaptığını söyledi. Akranlarıyla hoş bir vakit geçirdiğini belirten Aydın, deneyimlerini şu cümlelerle anlattı:

“2 gündür buradayız. Bizim orada böyle imkanlar yok. Burası çok güzel bir yer, çok eğleniyoruz. Jimnastiğe gittik, sahile gittik, sandviç yedik, trambolinde zıpladım, ilk kez jimnastik yaptım. Eğlenceliydi, çok güzeldi.”

“İyi ki buraya gelmişiz”

Kış aylarında kapalı alanda yüzme deneyimi de yaşayan çocuklar, sudan çıkmak istemedi.

Çocuklardan Ömer Ali İnce, Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkanla yarıyıl tatilinin renklendiğini ifade ederek, “Havuzda yüzmeyi öğreniyoruz. Bize yüzme hareketleri yaptırıyorlar. İyi ki buraya gelmişiz. Gelmeseydik orada sıkılmış olacaktık. Arkadaşlarımla burada iyi zaman geçiriyorum. Buradan Başkanımız Vahap Seçer’e bu geziyi düzenlediği için çok teşekkür ediyorum”  diye konuştu.

Başkan Vekili Gülcan Kış: “Bir sonraki yılı iple çekin istiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olarak Mersin’de keyifli bir hafta geçiren çocuklar, kentteki son günlerinde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış ile bir araya geldi.

Çocuklarla tek tek selamlaşan Gülcan Kış, “Çok keyifli ve güzel vakit geçirmişsiniz. Şu an hepinizin yüzünde iyi vakit geçirmenin izlerini de görüyorum. Gayet iyi görünüyorsunuz. Daha önceden de yapılan çalışmaların devamı. Bu yıl daha farklı olduğunu görmüşsünüzdür. Gerek etkinliklerde, gerek sizi farklı alanlarda eğitmek amacıyla sosyal, kültürel alanlarda da bulunmuşsunuz. Umarım bunu her yıl tekrar ederiz. Sizleri burada misafir etmek isteriz. Biz sizleri görmekten çok mutluyuz. Siz de mutluysanız bunu her yıl yapalım, her yıl buluşalım. Yeter ki siz buradan iyi izlenimlerle, güzel duygularla ayrılın. Bir sonraki yılı iple çekin istiyoruz. Gördüğüm kadarıyla hepiniz gelecek yılı iple çekiyorsunuz” dedi.

Çocuklara katılım belgesi verildi

Başkan Vekili Gülcan Kış, konuşmasının ardından çocukların misafir edildiği etkinliklere destek veren Saya Park AVM adına Can Yazgan’a, Berberler ve Kuaförler Odası adına Abdurahman Ersan’a, çocuklara refakat eden veliler Huriye Dili, Rukiye Doğruyol ve Usema Erkal’a, etkinliklere destek veren öğretmen ve antrenörlere teşekkür belgelerini, çocuklara da katılım belgelerini verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Tarakçı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Duygu Canova, Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Cemal Özer de katılımcı çocuklara belgelerini verdi.