CHP’li meclis üyesi yakınlarını Büyükşehir’e doldurmuş

CHP’li meclis üyesi yakınlarını Büyükşehir’e doldurmuş

CHP’li meclis üyesi yakınlarını Büyükşehir’e doldurmuş

Akdeniz Belediyesi Meclisi’nde  belediyeye 18 sözleşmeli personelin torpille işe alındığını iddia eden CHP Meclis Üyesi Muhittin Ertaş’ın birçok yakın akrabasını Akdeniz ve Büyükşehir Belediyesi’ne işe aldırdığı ortaya çıktı.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 1. Birleşiminde CHP’li meclis üyesi Muhittin Ertaş, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın 2 buçuk yılda torpille 18 personeli sözleşmeli olarak işe aldığını iddia etmişti. Yaşanan tartışma üzerine Başkan Gültak, CHP’li Ertaş’a “İstersem senin yeğenini de işe alırım” demiş ve CHP’li Ertaş’ın yeğeni H.K.’nın Akdeniz Belediyesi’nde çalıştığı ortaya çıkmıştı.

BÜYÜKŞEHİR’E YAKINLARINI DOLDURMUŞ

CHP’li Ertaş’ın yeğeninin Kenan Yücesoy zamanında işe alındığının ortaya çıkmasının ardından, Ertaş’ın birçok yakınının da Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladığı ortaya çıktı. S. Ertaş’ın 2020 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür A.Ş.’de, B. Ertaş’ın 2019 yılında Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Ticaret A.Ş.’de, H. Ertaş’ın da Özel Kalem Müdürlüğü’nde işe başladığı öğrenildi. Daha birçok yakınının da Büyükşehir Belediyesi’nde istihdam edildiği öğrenilen CHP’li Ertaş’ın yakın akrabalarını belediyeye doldurduğu ortaya çıktı.

İŞÇİ KIYIMININ ARDINDAN ‘TORPİL’ ÇIKTI

Göreve geldiği günden bu yana binlerce emekçinin işine haksız yere son veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, çıkarılan işçilerin yerine kendisine yakın partililerin, meclis üyelerinin ve HDP’lilerin yakınlarına torpille işe aldığı iddia edilmişti. CHP Meclis Üyesi Muhittin Ertaş’ın birçok yakın akrabasının Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlaması ise bu iddiaları güçlendirmiş oldu.

Kaynak damgahaber