KIBRIS SU BORU HATTINDA KOPMA MEYDANA GELDİ

KIBRIS SU BORU HATTINDA KOPMA MEYDANA GELDİ

KIBRIS SU BORU HATTINDA KOPMA MEYDANA GELDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin su ihtiyacını karşılamak için yapılan boru hattında kopma meydana geldiği bildirildi. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temiz su ihtiyacını karşılamak için Türkiye ile KKTC arasında 2013 yılında yapımına başlanan ve 2015 yılında tamamlanan su boru hattı yapıldı.

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz boru hattında arıza olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “Borunun deniz altında askıya alındığı noktada kopma meydana geldi. Boru deniz altında askıya alındığı 250 metre derinlikteki noktada koptu.”

PAKDEMİRLİ, SALI AKŞAMI NİHAİ NETİCEYİ ALACAĞIZ!”

Mersin’de konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli “Kıbrıs’tan isale hattından su gelmediğine dair verilen bilgi ve araştırmalar neticesinde hatta bir kopukluk olduğu gözlemlendi. Şu an itibarıyla olayın bir kırılma olmadığı, sadece bir yerinden çıkma olduğu gözlemlendi” diye konuştu.

Salı akşamı itibariyle tam anlamıyla bir rapor ellerine ulaşacağını belirten Bakan Pakdemirli “İstanbul’dan Deniz Kuvvetlerine ait bir survey gemisi yola çıkmış durumda. Bu survey gemisiyle beraber yarın akşam itibariyle ilgili çalışmalar başlayacak. Salı akşamı itibariyle de nihai neticeyi almış olacağız” dedi.

Rapor sonucu bu işin ne kadar sürebileceği hakkında bir fikre sahip olacaklarını vurgulayan Pakdemirli “Ben arkadaşlara bir aya kadar bu işi çözmelerine dair talimat verdim. Kıbrıs’ta şu anda bir su problemi yok. Takribi 8 ila 10 aylık bir su stoku şu anda Kıbrıs’ta mevcut” açıklamasında bulundu.