MER-EK KADINLARA ÖZGÜ ÖZELLEŞTİRME MODELİ ALTINDA EZİLEN KADINLARIMIZ !!!

MER-EK KADINLARA EMANET DEYİP SATIŞ BÜFELERİNDE İSTİHDAM SAĞLAMAK İSTEYEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ , AMA MUTSUZ OLAN KADINLARIMIZ . İŞTE AYRINTILAR

MER-EK KADINLARA ÖZGÜ ÖZELLEŞTİRME MODELİ ALTINDA EZİLEN KADINLARIMIZ !!!

Mersin Büyükşehir Belediyesi zarar eden MER-EK ekmek fabrikasını yenileyerek yeniden faaliyete geçirmesinin ardından Mersinli kadınlarımıza istihdam saglamak amacıyla ekmek satış büfelerinin işletmesini kadınlara verilmesini karara bağlamıştı. 

54 satış büfesinin işletmesi için başvuruda bulunan kadınlar değerlendirme sonucunda iş sahibi olmuştu. 

Yaptığımız araştırmalara göre kadınlarımız bir yandan  iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşarken diğer yandan ise kar marjının çok düşük olmasından ötürü üzüntü yaşıyorlar. 

Kadın işletmeciler ;

 Günlük belediyeye 25 tl kira ücreti veriyorlar. Ekmekler Belediye tarafından büfelere dağıtılıyor 65 kuruştan alıp 75 kuruştan da satışa sunuyorlar. Kadınlarımız ekmek başına 10 kuruş kazanıyor. Ekmeklerin konulduğu poşetleri kadınlar kendi paraları ile yaptırıyor. Vergi Levhasına sahip işletmeci kadınlar bağkur pirimlerini kendileri yatırmaya çalışıyor. Günlük ortalama 30 , 40 tl kazanan işletmeci  kadınlar evlerini geçindirmede sıkıntı yaşıyorlar. İşletmeciler sabah 07:00 ile 19:00 saatleri arası büfelerini acık tutmak zorundalar.

İsmini vermek istemeyen bir işletmeci kar marjının daha yüksek olmasını , poşetlerin Belediye tarafından karşılanmasını ve daha iyi şartlarda istihdam sağlanması gerektiğini söyledi.