Mersin'e Önemli Yatırım, Çok Sayıda İşçi de Alacak!

450 milyon liralık tesis kuracak...

Mersin'e Önemli Yatırım, Çok Sayıda İşçi de Alacak!

Hayat Kimya, Mersin’de 450 milyon liralık tesis kuruyor. Yeni fabrikasıyla birlikte şirketin Türkiye'deki yatırımları 2 milyar liraya ulaşacak. Tesis sayesinde kentte 200 kişilik istihdam da sağlanmış olacak.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre Mersin’de 200 bin metrekarelik arazi üzerine, 65 bin metrekare kapalı alanda kurulu temizlik kağıdı tesisleri bulunduğunu belirten Hayat Kimya Türkiye Genel Müdürü Enes Çizmeci, “450 milyon liralık bu yatırımımızla bu alana yeni bir temizlik kağıdı üretim tesisi daha kurulacak şekilde çalışmalarımızı başlattık" dedi. Yılda 70 bin ton kapasite ile çalışacak olan tesisle birlikte Mersin’deki kapasitelerini 140 bin tona çıkaracaklarını söyleyen Çizmeci, “Türkiye’deki kapasitemizi 280 bin tona çıkararak Türkiye’nin en büyük temizlik kağıdı üreticisi liderliğimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

2021 yılı ortasında devreye alınacak Mersin’deki yeni tesisle birlikte 200 kişiye ek istihdam sağlanacağını bildiren Enes Çizmeci, “Böylece, Mersin’deki istihdamımızı toplam 550 kişiye çıkaracağız. Bu tesisimizde, bobin kağıt, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, peçete ve mendil üreteceğiz. Üretimin yüzde 60’ı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da 50 ülkeye ihraç edilecek” dedi.