TOPTANCI HALİ’NDE ÇALIŞAN KADINLARIN ÇOCUKLARI İÇİN KREŞ

TOPTANCI HALİ’NDE ÇALIŞAN KADINLARIN ÇOCUKLARI İÇİN KREŞ

TOPTANCI HALİ’NDE ÇALIŞAN KADINLARIN ÇOCUKLARI İÇİN KREŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde Toptancı Hali’nde sebze-meyvede çalışan kadınların çocukları için oluşturduğu kreşin hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bir depodan kreşe dönüştürülen ve kadın öğretmenler tarafından emek emek oluşturulan kreş, şirinliği ve renkli duvarları ile dikkat çekiyor. Öncelikle Hal’de çalışan kadınların çocuklarına hizmet vermeyi amaçlayan kreş ile kadınların işlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Kreşte, çocuk merkezli eğitim modelleriyle miniklerin müfredattaki bilgileri öğrenmelerinin yanı sıra düşünen, sorgulayan, yaratıcı ve bağımsız birer birey olmalarına katkı sunulacak. Kreşte kullanılacak tüm sandalye, masa ve ahşap eşyalar, geri dönüşüm ahşaplar kullanılarak Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı Marangozhanesi’nde imal edildi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde Toptancı Hali’nde sebze-meyvede çalışan kadınların çocukları için oluşturduğu kreşin hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kadın öğretmenler tarafından bir depodan kreşe dönüştürülen ve emek emek oluşturulan kreş, şirinliği ve renkli duvarları ile dikkat çekiyor. Öncelikle Hal’de çalışan kadınların çocuklarına hizmet vermeyi amaçlayan kreş ile sebze-meyve işi yapan kadınların işlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek olan kreşlerin ilki Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi içerisinde tamamlanırken, Hal içindeki kreş Büyükşehir’in ikinci kreşi olma özelliğini taşıyor ve çalışmaları hızla devam ediyor. Duvarlarına renkli, şirin ve eğlenceli figürlerin resmedildiği kreş, kadın öğretmenlerin emekleri ile güzelleşiyor.

Başkan Seçer, “Kreş sayımızı hızla arttırmak istiyoruz” demişti

Göreve gelir gelmez, “Kreş sayısını bizim dönemimizde, mümkün olan en yüksek sayıya çıkaracağız” yönünde açıklamalar yapan ve verdiği sözü tutan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toptancı Hali içerisinde açılacak kreşin önemini duyurmuştu. Başkan Seçer, “Orada çok sayıda kadın sebze-meyve ambalajı işinde çalışıyor ve gelirleri düşük insanlar. İmkânlarımızı zorlayarak Mersin’de kreş sayısını, mümkün olan en yüksek sayıya çıkaracağız. Bizim için eğitim ve kreş çok önemli. Anne işe gidiyor, evde çocuğunu bırakıyor. Kendi işte ama aklı çocuğunda. Onun yaşadığı stresi bir düşünün. Biz belediye olarak düşünmek zorundayız. Bu sebeple kreş sayımızı hızla arttırmak istiyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Başkan Seçer’in de söz verdiği gibi, öncelikle, Hal’de çalışan kadınların çocuklarına hizmet vermeyi amaçlayan kreş ile kadınların işlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Boş depo eğitim yuvasına dönüşüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi içerisinde depo olarak kullanılan bina, bir eğitim yuvasına dönüştürülüyor. Kreş olarak hizmet verecek olan bina, öğretmenler tarafından emek emek kuruluyor. Kadın öğretmenler, duvarlara renkli ve eğlenceli figürler resmediyor. Kreşin açılışı yapıldığında dersler de yine aynı öğretmenler tarafından verilecek.

Kreşte kullanılacak tüm sandalye, masa ve ahşap eşyalar, geri dönüşüm ahşaplardan yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı Marangozhanesi’nde imal edilen malzemeler, kadın öğretmenler tarafından tek tek boyanıyor ve süsleniyor.

Kreşte çocuk merkezli eğitim modelleri uygulanacak

Büyükşehir Belediyesi’nin genç öğretmenleri ve dinamik kadrosu ile öğrenciler için elverişli ortamlar hazırlanıyor. 36 ay ile 60 ay arasındaki çocuklara hizmet verecek kreşte, dalında kendini geliştirmiş okul öncesi öğretmenler tarafından çocuklara eğitim verilecek. 

Çocuk merkezli eğitim modellerinin uygulanacağı kreşte, çocukların müfredattaki bilgileri öğrenmelerinin yanı sıra düşünen, sorgulayan, yaratıcı ve bağımsız birer birey olmalarına katkıda bulunulması amaçlanıyor. Kreşte saat 08:00-17:00 saatleri arasında tam gün eğitim verilecek ve sınıflarda 2 öğretmen sistemi ile ilerlenecek.