AKDENİZDE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE SEFERBERLİĞİ

AKDENİZDE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE SEFERBERLİĞİ

AKDENİZDE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE SEFERBERLİĞİ

Akdeniz Belediyesi Zabıtası, İçişleri Bakanlığı’nın yeni genelgesi kapsamında, Akdeniz ilçe genelinde Koronavirüs salgınına karşı denetim yaptı, vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı. 


Akdeniz Belediyesi tarafından, Koronavirüs (Covid19) salgını ile mücadele ilçe genelinde aralıksız sürerken; İçişleri Bakanlığı tarafından, “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” çağrısıyla, salgına karşı başlatılan topyekûn seferberlik çerçevesinde 81 ile gönderilen yeni genelge kapsamında da Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetim yaptı. 
İşyerleri denetlendi, esnaf ve vatandaşlar uyarıldı
Zabıta ekipleri, genelge kapsamında; insanların yoğun olarak bulunduğu ve kullandığı alışveriş merkezleri ile pazaryerleri, restoranlar, lokanta, patiseri, kafe, kahvehane, kafeterya ve çay bahçeleri, banka, eczane, berber ve kuaför salonları, spor merkezleri, oyun salonları ile parkları denetledi. 
Vatandaşlara maske dağıtıldı
İnsan yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde yoğunlaşan denetimlerde ekipler; vatandaşlara maske takmaları ve fiziki mesafe kuralına uymaları için uyarıda bulundu. Denetimler esnasında zabıta ekipleri, maskesi olmayan pazarcı esnafı ve alışverişe gelen vatandaşlara maske dağıttı.
Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kontrollü sosyal hayat dönemi içinde, Sağlık Bakanlığınca da belirlenerek yayımlanan rehberde yer alan kurallar ile alınması gereken önlemlere uyulup uyulmadığı noktasında da kontrol ve denetimler gerçekleştirdi, eksikliği görülen esnaf ve vatandaşları uyardı.